Accident în premieră, lângă podul Sfântul Ladislau

accident-independentei-colt-cu-podul-ladislau-3

Îi zic în premieră pentru că, din câte ştiu eu – s-ar putea să greşesc, mea culpa, altul cu victimă nu a fost după modernizarea zonei. Nu a fost unul spectaculos, dar ce naiba îi trebuie unui accident ca să fie spectaculos? E suficientă durerea şi pagubele provocate.

De data asta, o persoană a fost lovită de o maşină. Din câte am văzut, chiar înainte de trecerea de pietoni, cu vreo 10 metri. Unii martori povesteau că ar fi traversat printre maşini, adică prin loc nepermis. Asta urmează să stabilească poliţiştii.

video: Călin Lazău

Până una-alta, victima a fost luată de SMURD şi dusă la spital. Nu părea în stare gravă, dar nu ai cum să ştii niciodată.

Adevărul e că era o chestiune de timp până în zonă urma să se producă un accident.

Sînt pietoni care circulă nu pe trecere, ci pe lângă, ori se aruncă pur şi simplu pe „zebră” pe principiul „io am prioritate!” Aşa cum sînt şi şoferi care se bagă cu tupeu, taie faţa pietonului ori nu cedează trecerea maşinilor care vin dinspre pod.

Până acum n-au fost evenimente foarte grave. De data asta vina pare să aparţină pietonului. Data viitoare?

P.S. Un coleg se gândea că ar fi o bună soluţie să fie instalate gărduleţe între stâlpi. Cam nasol, zic eu. Ar strica aspectul întregii zone, gândită ca un spaţiu deschis. Dar dacă altfel nu-i învăţăm pe pietoni să treacă DOAR prin locuri marcate, atunci poate că asta ar fi o rezolvare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.