Las Fierbinţi, varianta de Bihor

Nu cred că ar mira pe nimeni dacă aş zice că-mi plac SF-urile, filmele poliţiste şi comediile. 🙂 Sînt relativ simplu de citit, nu? Sînt în stare să mă uit de zeci de ori (am şi făcut-o ) la Star Trek ori Star Wars – episoadele mai vechi, of course – la Lethal Weapon 1, 2, 3 şi 4, la Terminator ori la toate filmele din seria „Jandarmului„. 😉 Iar astea-s doar câteva exemple doar.

Şi am zis că mă uit la ele şi-mi plac, nu că-s fan înrăit. Am doar puţine filme al căror admirator convins mi-s. „Shawshank redemption” e unul, iar „Remember the titans” şi „Green Mile” sînt alte două. Şi mai sînt câteva, dar nu asta-i ideea.

Unde voiam să ajung? La un serial de comedie care mi-e tare simpatic. Nu l-am urmărit de la început, dar de când a început Bogdan Costea, colegul meu de la Digi, să citeze replici şi să povestească situaţii din film, am devenit curios să văd la ce se referă.

Şi m-a prins. 🙂 Aşa că, de câte ori am timp, mă uit la „Las Fierbinţi”. În general, mi se pare mişto. Uneori replicile sînt cam trase de păr, situaţiile cam absurde şi unele personaje cam aiurite, dar per ansamblu îmi place.

De Fierbinţi ştiam din istoria de-a cincea ori de-a şasea…

…era ceva pol al răsculaţilor de la ‘907. Dar acum să îndrăznească vreun profesor să îi întrebe într-un extemporal pe elevi de Fierbinţii de acum un secol! S-ar putea trezi cu Bobiţă menţionat pe post de şef de răsculaţi ori cu Celentano – reprezentant al ţăranilor în negocierile cu ăia îmbrăcaţi la modă… da, mă, cu boierii. 😀

Iar dacă eu doar mă uit şi apreciez umorul dăştept al serialului, alţii sînt cu adevărat fani. De genul ucrainianului care şi-a schimbat numele în iPhone7 numai ca să primească un telefon de la firma mărului muşcat. Numai că fanii „fierbinţi” 😉 ar schimba numele aşezării în care stau doar de dragul serialului.

Aşa cum se întâmplă la câţiva kilometri de Oradea, unde de câteva zile a apărut pe harta Bihorului satul Las Miersig. 🙂

las-miersig

las-miersig1

Ăl de a rebotezat satul e clar unul dintre cei care ştiu la fix la ce oră e „Las Fierbinţi” la Pro. TV. Iar pentru gestul lui zău de nu ar merita o înfrăţire între cele două localităţi.

Pe bune, n-ar fi bun ca subiect de scenariu pentru un episod? 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.