Îngrijirea unui bebeluș reprezintă un proces complex, iar pe măsură ce copilul crește și se adaptează noului stil de viață, pot apărea probleme neprevăzute, cum ar fi reprizele interminabile de plâns și agitația constantă a bebelușului.
Atunci când un bebeluș plânge, el încearcă să transmită semnale către exterior, acesta fiind principalul său mod de a comunica. Cel mic se poate agita din diferite motive: îi e foame, îi e sete, trebuie schimbat, are dureri sau febră, se simte inconfortabil sau are colici.
Iată cum poți să-ți liniștești copilul atunci când plânge neîncetat:
- Hrănește-l înainte de culcare. Dacă cel mic se trezește în toiul nopții plângând, este posibil să-i fie foame.
Dacă acesta este motivul agitației, descoperă biberoanele marca IlBambino și hrănește-l cu formula de lapte potrivită. Dacă nici după aceea nu se calmează, oferă-i o suzetă, leagănă-l un pic în brațe și cântă-i sau spune-i poveste. Cel mic ar trebui să se liniștească progresiv, până când, în cele din urmă, va adormi.
- Asigură-te că are parte de un somn odihnitor. Bebelușii care nu pot dormi și se agită în timpul nopții sigur se simt inconfortabil, trebuie schimbați, le e sete sau foame, le e frig sau cald. Un factor care declanșează starea lui de disconfort poate fi și calitatea saltelei sau a lenjeriei de pat. Asigură-te că îi cumperi
micuțului o saltea îndeajuns de flexibilă pentru a avea un somn odihnitor, dar și un pic rigidă, astfel încât să-i susțină coloana într-o poziție corectă. În ceea ce privește așternuturile de pat, îți recomandăm să îi cumperi lenjerie din bumbac satinat, pe care o poți găsi accesând https://www.freeteks.ro/lenjerii-bumbac-satinat, întrucât materialul nu irită pielea, iar bebelușul se va putea odihni în pace.
- Scoate-l la plimbare. Dacă cel mic se agită în timpul zilei, iar tu ai eliminat toate variantele de mai sus, este posibil ca pur și simplu să fie plictisit. Cea mai bună soluție este să-l scoți la aer proaspăt și să-l duci la o plimbare în parc. Cumpără-ți o geantă spațioasă de pe https://www.the5thelement.ro/genti-piele-dama și ia cu tine toate accesoriile necesare pentru îngrijirea bebelușului. Nu știi niciodată când vei avea nevoie de ele, așa că e bine să le ai tot timpul la îndemână.
- Ia-l în brațe. Pentru a-l liniști, îți recomandăm să îl ții în brațe
și să te plimbi cu el prin casă. În primul an de viață, bebelușii au nevoie de foarte multă afecțiune din partea mamei, motiv pentru care tânjesc în permanență după căldura corpului mamei și le place să îi privească chipul. Dacă îl ții în brațe și îl legeni, îi vorbești frumos și îl mângâi, s-ar putea ca cel mic să se calmeze încetul cu încetul.
- Verifică-i temperatura corpului. E posibil ca cel mic să se simtă rău și să aibă febră, așa că trebuie să-i verifici temperatura corpului și, în caz de urgență, să suni la doctor. În plus, dacă prezintă și alte simptome, cum ar fi vărsături sau greață, cu atât mai mult este nevoie să apelezi de îndată la un specialist.
Dacă niciuna dintre metodele de mai sus nu funcționează, îți recomandăm să apelezi cât de repede posibil la un medic pediatru.
Este important să nu te îngrijorezi prea tare și să nu intri în panică. Păstrează-ți răbdarea, fii înțelegătoare și încearcă să fii alături de cel mic în permanență.
(ACEASTĂ POSTARE ESTE UN ADVERTORIAL)