Cameramanul din Oradea cu UN MILION de vizualizări pe Facebook

Îl cheamă Robi Rezmuves şi cred că şi el a uitat de când e cameraman. Chiar dacă s-a mutat în radio, continuă să filmeze – asta face de când se ştie. Sau cel puţin de când îl ştiu eu. Şi să tot fie vreo 17-18 ani de atunci. Da, ştiu: îmbătrânim, dar o facem frumos. Amândoi. 🙂

A filmat peste tot şi cam cu jumătate din reporterii TV din Oradea. Săptămâna asta a stabilit un record. Mda, era cazul. 🙂 Un clip filmat de el şi postat pe pagina de Facebook a Radio Transilvania a ajuns la 1 milion de vizualizări.

Da, exact. UN MILION de vizualizări. 1.000.000. 🙂

E vorba de faza în care un militar orădean îşi cere iubita de nevastă – bine, dom’ sublocotinent, vorba lu’ Șaptefrați 😀 – de 1 Decembrie, în mijlocul parcului înţesat de militari, de oficialităţi şi de simpli locatari ai oraşului. Adică înregistrarea pe care o postez mai jos ca să-i mai fac puţin trafic. 😉

– Am filmat totul cu o cameră Panasonic, model (aici i-am tăiat macaroana, că oricum nu aş fi reţinut înşiruirea de litere şi cifre pe care se pregătea să o recite). Am ajuns la radio, am descărcat imaginile şi le-am postat pe la 1 jumate – ziua! – pe Facebook. Adică după vreo 2-3 ore de la înregistrare. Apoi nu mi-a venit să cred cum a crescut numărul de vizualizări. Da’ să ajung la un milion… Şi n-am făcut nimic special. Doar am filmat.

Lui Robi nu-i vine să creadă. Nu înţelege – şi nici nu vrea – mecanismul ciudat al reţelelor de socializare. Observă însă că un clip pe care „doar” l-a filmat, are un milion de vizualizări.

De vreo 13-14 ori mai mult decât jurnalul ProTV din seara asta, postat parţial pe Facebook şi de vreo 70 de ori mai mult decât acelaşi clip, postat o oră şi jumătate mai târziu pe pagina de Facebook a Digi24 Oradea.

Ipotetic vorbind, un român din 20 a văzut imaginile asta. Însă, de unde or fi originari cei care au urmărit clipul, numai domnu’ Zuckerberg poate ştii. De fapt, angajaţii lui. 🙂

Asta e marea forţă a reţelelor sociale: scot din anonimat lucruri aparent banale. Cu o condiţie: să fii primul care le postează, pe un cont cât de cât mai răsărit.

E unul dintre motivele pentru care militez eu pentru promovarea online a materialelor colegilor mei. Ca să fie cât mai vizibilă munca lor. Aşa cum pe cea a lui Robi au văzut-o x oameni de UN MILION de ori.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.