Siguranța copilului în scaunul de masă

În sfârșit copilul tău este destul de mare încât să poți face trecerea la hrană solidă. Iar pentru asta trebuie să te asiguri că cel mic va beneficia de o experiență plăcută în ceea ce privește momentul mesei, astfel încât să dezvolte modele de alimentație sănătoasă, care să îi rămână pe măsură ce înaintează în vârstă.
În graba pregătirii primelor mese diversificate ale bebelușului vei avea în mod cert nevoie de un scaun de masă pentru bebe care să fie sigur și care să îți protejeze copilul de eventuale căderi, mai ales că vorbim despre un obiect înalt de mobilier, care îți poate crea surprize neplăcute dacă nu este suficient de stabil.

Siguranța e primordială

Cele mai multe modele de scaun de masă bebeluși oferă câteva caracteristici de siguranță pe care, din păcate, unii părinți aleg sa le ignore în căutarea unor modele mai puțin costisitoare… Însă nu trebuie sa uiți nicio secundă de faptul că siguranța copilului tău este de maximă importanță!
Asigură-te că optezi mereu pentru un scaun de masă la preț rezonabil, dar cu centuri de siguranță cu punct de prindere atât la piept cât și între picioare și la mijloc. Folosește întotdeauna aceste centuri, ori de câte ori cel mic se află în scaunul de masă!

Tăvița scaunului de masă nu este element de siguranță!

Nu te baza pe siguranța pe care crezi că o asigură tăvița scaunului ales și nu te gândi că poate preveni căderea copilului. Sunt foarte multe cazuri în care copilul desprinde tăvița, o ridică sau chiar cazuri în care părintele nu fixează bine tava, iar copilul ajunge să sufere accidente nefericite.

Nu pune scaunul lângă mese sau dulapuri

Copilul tău va trebui monitorizat tot timpul cât se află în scaunul de masă, însă este bine – ca măsură de siguranță suplimentară – să nu așezi scaunul lângă dulapuri sau lângă colțuri de mese, astfel încât copilul să nu poată trage de ele și să se destabilizeze scaunul sau să nu se poată lovi de ele în cazul nedorit al unei căderi.

Niciodată în picioare!

Nu permite niciodată copilului tău să stea în picioare în scaunul de masă. Poate cădea sau poate face ca scaunul să se răstoarne cu totul, și astfel să se ajungă la situații foarte grave, dată fiind înălțimea mare a scaunelor de masă.

Asigură bine scaunul pliat

Chiar și atunci când cel mic nu se află în scaun, utilizarea sa inadecvată îți poate crea probleme. În momentele în care nu folosești scaunul și îl ții pliat, asigură-te că îl strângi bine și că îl prinzi de o bază solidă, astfel încât copilul să nu poată trage de el.

Înlătură orice risc

Cumpără scaune de masă cât mai bine făcute, testate și cu certificate de calitate și siguranță! Atenție la margini ascuțite sau la zone cu anumite protuberanțe. Alege cel mai bun scaun pentru copilul tău, din oferta Miababy.ro, astfel încât să aibă șansa de a se bucura de siguranță permanentă. Aici vei găsi cele mai complexe și sigure scaune de masă, la prețuri foarte rezonabile.

(ACEASTĂ POSTARE ESTE UN ADVERTORIAL)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.