21, 10, 7054, 17 și un telefon

Știu că pentru mulți nu reprezentăm decât niște cifre ori numere aruncate în diverse tabele contabilicești. Chestii în funcție de care se iau decizii, se schimbă trasee profesionale, uneori familii.

Ca să fiu înțeles de cei pentru care doar cifrele, numerele și sumele contează, voi vorbi pe limba lor. Fără supărare, fără regrete, fără reproșuri. Simplu, cu matematica în față.

21. De ani în presă. Un pic mai puțin, dacă mă gândesc că am început aventura asta în iulie 1998. Demult, nu? 🙂 Eu zic că am încercat să învăț ceva în perioada asta, mai ales în cei 19 ani petrecuți în televiziune.

10. Tot ani, dar în Digi. La TVS-ul albastru – 3, restul la Digi24. Mulți ani faini, unii pe alocuri ciudați și chiar dezamăgitori, dar niciodată plictisitori.

7054. Numărul total al materialelor – știri și emisiuni – pe care le-am postat pe site-ul stației locale Digi24 Oradea în ultimii doi și jumătate. Câte alte (zeci) de mii or mai fi fost făcute în anii ceilalți, nu știu. Dar toate au fost realizate de o mână de reporteri, cameramani, editori, producători, monteuri, sunetiști, MCR-iști, regizori, CG-iști. „Nu făceau mare lucru”, comenta cineva pe Facebook. Săracu’…

17. Că tot i-am enumerat mai sus. Colegii mei plus subsemnatul, la început de an. Oameni normali, nu genii, cu probleme și rate la bancă și mai ales pasionați de meserie. Și mari băutori de cafea, evident. Fumători, câțiva. 😉

Și un telefon. Dat vineri seara. Noroc că la capătul celălalt al firului era un om pe care chiar îl respect și pe care îl știu de ani. Altfel… Nu, nu înjuram, dar știu să fiu și ironic, și acid.

Concluzia: chiar dacă așa pare, viața nu poate fi redusă la câteva numere. Nu e doar matematică. Mai e și cu un telefon, mai e și despre oameni. Oameni care au continuat să-și facă treaba corect, ca niște profesioniști, deși cu negură în suflet. (Materialul de pe blog l-am scris după ce colegii mei au dat jurnalul de seară, au filmat la un meci de baschet și au discutat ce trebuie făcut mâine la intervenția de național. Iar site-ul este updatat. 🙂 )

Nu mă interesează răutățile revărsate în seara asta pe net. Cine nu ne cunoaște, nu are cum să ne judece corect. Nici nu mă pasionează părerologii, de altfel. Și nici nu am nevoie de mila și părerea de rău a nimănui.

În schimb, sînt liniștit. Deși n-am motive, dar nici nu găsesc că e cazul să disper. Dezamăgirea și disperarea nu-s opțiuni. Sînt convins că nu ne oprim aici și că avem benzină pentru un drum și mai lung. Așa cum niște foști colegi, oameni faini, mi-au transmis: „O să vezi – e un pas înainte.” De ce i-aș contrazice? 😉

2019. Un an ca oricare altul. Să mai tot fie vreo 50 în față. 😀

2 Comments

  1. Un prim ministru de tristă amintire afirma că nu crede în arestările de vineri seara. Nici eu nu cred în telefoanele de genul ăsta date „noaptea ca hoții”. E evident ce e de făcut acum: luni, la prima oră, cei 17 vă întâlniți și puneți repede de un proiect, astfel încât să depuneți cât mai urgent dosarul la CNA pentru o licență de cablu. Sunt convins că nu veți întâmpina dificultăți în a intra pe cablu – măcar atât vă datorează Mr. Z.

    Orașul are nevoie de presă locală. Și voi trebuie să faceți ceea ce știți să faceți. Cu siguranță ați reuși să puneți bazele unui produs media sustenabil, având în vedere experiența pe care o aveți. E nevoie de o televiziune locală adaptată vremurilor în care trăim. Iar orașul ăsta e plin de foști oameni de televiziune și de radio, persoane excepționale, care nu mai aveau unde să activeze. Și e plin de firme care și-ar fi făcut publicitate la Digi 24 Oradea, dacă postul ar fi vândut reclamă.

    Succes, oameni buni!

  2. Draga prietene , ne stim de ani buni .Am colaborat , ne-am destainuit dureri , proiecte si sperante . Am fost prieteni de dinainte de a ne cunoaste 🙂 V-am urmarit pe toti , imi sunteti dragi .Am suferit impreuna cand viata ne-a dat palme . Sunt alaturi de voi . Alaturi de tine .Exista viata si „dupa ” .Nu stiu ce sa mai spun .
    Ps : si totusi , speram ca datorita unor conjuncturi binecunoscute de toata lumea , Oradea sa continue sa existe . Nu a fost asa insa .Cifre , cuvinte revi insirate contabiliceste pe o foaie de hartie ….

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.