Internet mobil gratuit în Ungaria pentru abonații Digi România

Până acum, la fiecare călătorie în străinătate aveam două opțiuni pentru a intra pe internet: wi-fi-ul gratuit din restaurante, locuri publice sau instituții ori îmi cumpăram o cartelă. În ultimul caz, (mai ales în Austria) preferam să plătesc 10 euro ca să beneficiez de 5, 6 sau 8 gigabiți (funcție de ofertă), suficient pentru navigarea pe net, rețele sociale și verificarea mailurilor.

Am evitat roamingul de date pe motiv de costuri ridicate. Ca abonat Digi, ar fi trebuit să achit 0,0026 de euro pentru fiecare megabyte consumat în afara țării. Cu alte cuvinte, 2,6 euro/gigabyte sau 13 euro pentru ceea ce T-mobile îmi oferea la 10 euro în Austria.

Azi (7 august), însă, Digi m-a surprins cu o ofertă interesantă, primită pe SMS, în Ungaria:

Așadar, net gratuit pe telefon și în Ungaria, pentru abonații din România ai operatorului deținut de RCS&RDS.

Apropo de operatorul Digi Mobil Ungaria, acesta este activ de puțină vreme. Până acum vreo trei săptămâni, rețeaua miliardarului Zoltan Teszari era recepționată în Ungaria doar în zona de frontieră. Apoi, spre Budapesta semnalul era livrat de Telenor.

Acum, semnalul Digi Mobil Ungaria este recepționat și în capitala maghiară, iar de azi e disponibilă și oferta de date de care scriam mai sus. Și care sună bine de tot și pe care promit să o testez la greu. 🙂

6 Comments

 1. E valabil pentru toti operatorii din UE, pe teritoriul UE. Daca digi nu a facut asta pana acum este o problema. Eu am fost acum cateva luni in Polonia si am beneficiat de aceeasi oferta pe care o am in Romania (pe orange) si acolo, am folosit telefonul cu date fara sa ma abtin si nu am platit nimic in plus la abonament.

   1. Ma poti lamuri te rog? Din cate stiu este reglementare de la UE ca pe teritoriul UE sa nu mai existe roaming si sa beneficiezi de oferta pe care o ai la tine in tara. Sunt niste clauze intr-adevar, daca stai mai mult de 3 luni fara sa te intorci in tara atunci nu mai beneficiezi de chestia asta pentru ca se considera ca ai plecat din tara. Eu tocmai am spus mai sus ca am beneficiat de chestia asta de la orange acum cateva luni.
    Nu o lua ca pe o contrazicere, ci pur si simplu eu nu inteleg care-i baiul cand deja se prectica asta si la orange, si la vodafone (nu stiu telekom, dar cred ca si ei).
    De la orange:
    Bine ai venit in Polonia. Acum poti sa folosesti in conditiile politicii de utilizare rezonabila resursele nationale si in roaming SEE. Limita de date in roaming e maxim 7737 MB, dar fara a depasi resursele cumulate din abonament si bonusuri. Dupa consumarea resurselor se aplica tarifele, in EUR cu TVA: apel efectuat catre state SEE 0.06/min, apel efectuat catre alte tari 1.26/min, SMS 0.024, MMS 0.0054, internet tarif national aferent abonamentului dar maxim 0.0054/MB. Verifica resursele de date disponibile in roaming SEE apeland *115# si tarifele de roaming apeland *100# ramura Roaming, sau +40744943031. Urgente: gratuit 112.

    Sigur, preturile difera in functie de abonament, pentru ca asa sunt regulile de la UE. Sunt obligati sa calculeze preturile la oferta in cauza. Adica daca la 10 euro ai 10GB vei avea 1 euro per GB, dar daca la 10 euro ai 100GB, vei avea 1 euro per 10GB (sper ca se intelege ce zic, e doar un exemplu). Trebuie sa fie pastrat raportul cost abonament/resurse.

    1. Probabil are iPhone.
     Toată lumea știe ca Apple vine cu noutăți ce Android le folosește de 10 ani..
     Asa și ăștia cu abonament de la digi: abia acum descoperit ceva ce restul țării folosește de mult!

   2. Gresit, tocmai am venit din Irlanda, unde Vodafone a mers cu datele din Romania ( cca 5giga) fara nici un cost suplimentar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.