Vara indiană din apartamentele din Oradea

La TV se vorbește acum despre ”vara indiană” care face legea în România. Nu e o invazie de filme bollywoodiene, ci de temperaturi de vară în mijloc de octombrie.

Indieni” sunt și orădenii în perioada asta 😉 , când e cald afară, dar ei transpiră în apartamente. E vară și în locuințe, unde temperaturile le depășesc pe cele de afară din cauza apei fierbinți care circulă prin calorifere. Deschisul geamurilor e o opțiune doar dacă vreți să aduceți termometrele de la 23 la 20 de grade.

Nu zic, poate fi oprită căldura din subsoluri de bloc, dar nu toți vor să renunțe la purtatul șlapilor și maieurilor prin casă. Și nici cei de la Termoficare nu au de gând să ne scutească de produsul lor, măcar cât e cald afară. Doar au nevoie de banii noștri.

Iar noi comentăm: ni se oferă prețuri occidentale, prea mari pentru bugetul orădeanului de rând și nici nu avem voie să ne ”rupem” de la rețeaua centralizată de încălzire. Dar plătim – nu vrem să ne trezim în plină iarnă cu căldura tăiată. Așa că îndurăm vara indiană din case.

Să vedeți facturi din noiembrie încolo!

Da, știu, suntem o nație de cârcotași. Dar ce cârcotași! Avem căldură și afară, și în case și cu facturi în stil vienez la avizierele blocurilor. Da, da, alea renovate ”la negru”, o dată la 15 ani, cu locuri de parcare pe spațiile verzi și gunoaie suflate de vânt sau de scormonitori prin ușile neînchise ale containerelor. Bonus, niște șobolani care își duc traiul prin canale și mai vin în concedii prin subsolurile clădirilor.

foto: askideas.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.