GUEST POST | România Mamelor Eroine și a Copiilor SuperEroi

autor: Myha Chereji

În prag de sărbători, doresc să vă fac cunoscută povestea Alexandrei, o tânără mămică de doar 23 de ani – eu o numesc “Mămica SuperErou”.❤️ Pentru mine personal este o lecție de viață și îi mulțumesc lui Dumnezeu că am avut șansa de a o cunoaște. 🙏

Viața Alexandrei a luat o întorsătură neașteptată încă de când a aflat că este însarcinată. O sarcină așteptată, o sarcină mult dorită, gemelară, care a decurs perfect până la 30 de săptămâni. Atunci unul din puii ei a decis să fie o stea ce înfrumusețează azi cerul… Tânăra mămică a continuat să lupte până la 37 de săptămâni. O luptă pentru supraviețuire a mamei (deoarece viața ei era în pericol) și pentru a păstra cealaltă minune din burtica ei.

Copilul s-a născut în cele din urmă, cu ajutorul Bunului Dumnezeu, sănătos și azi este un băiețel voinic de 3 anișori. Până aici povestea este aparent normală… Însă, după un an, exact de ziua băiețelului, când ar fi trebuit să fie o zi de sărbătoare, Alexandra a primit din nou o lovitură. A aflat că soțul, iubitul, prietenul și sprijinul ei are cancer la colon, ea fiind în această perioadă însărcinată din nou.

A aflat că are o tumoare prea mare care este prea extinsă pentru a putea fi scosă și astfel a început acea perioadă de calvar.

I-au pus anus contra naturii, a fost nevoit să facă un an chimioterapie, în urma căreia a rămas fără păr și a început să se “uște” pe picioare.

Cu toate aceste probleme, exista speranța vieții care creștea în burtica ei, o nouă sarcină care până la 33 de săptămâni a decurs perfect normal. La controlul de 33 de săptămâni copilul era suspect de anevrism de vena Galeni, iar după un RMN fetal li s-a confirmat diagnosticul.

Această veste tristă însă nu a îngenuncheat-o, ci i-a dat putere să lupte, să caute clinici, rezolvare. Așa a aflat că în străinătate există șansa să fie operat după naștere, fiind și acceptați de o clinică din Budapesta.

Rareș, o minune trimisă de Dumnezeu pe pământ și care azi are 1 an și 9 luni, un înger de băiat, s-a născut la 40 de săptămâni, iar la o săptămână a avut loc prima lui intervenție. O intervenție ce a durat 6 ore, timp în care inima i-a fost oprită medical, zic eu, pentru că Dumnezeu a fost cel ce a preluat controlul și, în ciuda intervenției dificile, puiul de înger a supraviețuit.

Noaptea, însă, a făcut hemoragie, nu a eliminat sângele și astfel au urmat alte 2 operații. În urma acestei intervenții a stat aproape 4 luni în comă indusă, cu aparat de oxigen. 😞Și-a revenit, dar hemoragia a distrus o mare parte din creier.

S-au întors în România, iar după alte două luni, Micul Erou a fost operat din nou pentru a i se pune shunt din cap până în abdomen. În același interval soțul ei a fost operat pentru a doua oară, tumoarea fiind îndepărtată cu succes.

Toate lucrurile păreau că merg spre normalitate…

…până anul acesta, în luna octombrie, când au aflat că micuțul lor erou are capul plin cu chisturi, edem cerebral și malformație arterio-venoasă. Pentru a fi “paharul plin”, au primit și vestea că soțului, în vârstă de doar 29 de ani, i-a recidivat tumora. Acesta a fost programat, pentru data de 4 decembrie, la operație, la Cluj, unde a fost operat și în primele dăți.

Pentru Micuțul Erou, familia speră ca salvarea să fie posibilă undeva în străinătate, unde se cunosc și alte metode, proceduri. Pentru moment, părinții caută variante, deoarece răspunsurile din Budapesta, București și de la trei medici din Cluj este că are nevoie de două operații, jumătate din creierul lui fiind distrus de la primele operații.

Dacă vor alege să îl opereze acum, va fi distrusă și cealaltă parte din creier, rămânând astfel într-o stare vegetativă. Va fi nevoie și de o altă operație, prin care trebuie îndepărtat osul gâtului pentru a ajunge la blocajul din mijlocul cerebelului – căpușorul lui este plin de chisturi care, dacă sunt sparte, se pot înmulți.

Deci, dacă familia ar decide să îl opereze și dacă ar rezista în timpul operațiilor, Micul Erou ar rămâne într-o stare vegetativă, ținut în viață doar de aparate…

Să iei ca părinte o decizie de genul acesta, cred că este exact cum ai renunța la aer și astfel la viață…

După cum am menționat mai sus, se caută alte variante la clinici în străinătate. Însă totul costă: de la cea mai mică investigație, la tratamente, drumuri. Sperăm să găsim un om cu inimă mare care să îi ajute, să facă conexiunile necesare și să găsească o cale ca această poveste să facă pași spre zile mai bune!

Eu sper ca Dumnezeu să deschidă cerul pentru ei, iar din puținul fiecăruia și cu ajutorul vostru, oameni frumoși, să schimbăm un destin… să facem MAGIE. ♥️

Cine dorește să ajute această familie, am rugămintea să contacteze minunata mămică. ♥️ Totodată rog a-i purta în rugăciuni. Sunt sigură că Dumnezeu va face minuni!

Mulțumim! Dumnezeu să vă binecuvânteze!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.