Bilețele cu amenințări ”aerisesc” multe parcări ale magazinelor din Oradea

De-a lungul timpul, șoferul orădean – la modul general vorbind – a dezvoltat anumite abilități pentru a se descurca în parcările magazinelor. Pentru că, mai ales seara, găsești greu un loc unde să-ți lași mașina cât timp împingi căruciorul printre rafturi.

Așa că dai ture și, dacă n-ai șansa să plece o mașină căreia să-i iei locul, ai două variante. Unu: îți lași vehiculul la capăt de parcări (dacă o fi vreun loc liber și pe acolo). Ori doi: cobori la statutul de meltean și bagi avariile, tati, neaparat aproape de intrarea în magazin. Că dacă s-ar putea să intri cu automobilul printre rafturi, ai fi primul care ar face-o.

De ce nu sunt așa de aglomerate multe parcări ale magazinelor? Nu pentru că e invazie de clienți. Deși ar putea fi, uneori, o explicație.

Adevărul e că majoritatea locurilor este ocupată nu de clienți, ci de locatarii blocurilor din jur. Ăia de ignoră plăcuțele care avertizează că zona e proprietate privată. Și nici nu le pasă că riscă blocarea roților. Măsură pe care, să fim serioși, nu s-a obosit nimeni să o pună în aplicare.

Însă, de ceva vreme, situația începe să se schimbe.

De câteva luni, magazinele din Oradea au luat atitudine împotriva șoferilor care le furaseră pur și simplu multe parcări. Prima dată s-a pus în mișcare Lidl-ul. Parcarea de pe Tudor Vladimirescu s-a umplut de bilețele puse pe parbrizele celor care-și uitau mașinile cu zilele prin zonă. Și, uite așa, au apărut locuri libere, iar după ora închiderii bate vântul prin parcare.

A urmat Kaufland-ul, unde câteva mașini au primit recent niște ”decorațiuni” nedorite de proprietari: blocatoare de roți. Asta după ce și acolo s-au împărțit din greu bilețele cu amenințări.

Și, în sfârșit, a venit rândul și Profi-ului de pe bulevardul Dacia. Locul era o zonă de testare a nervilor pentru șoferi. Ce manevre am învățat acolo, de evitări de ultim moment, ce cățărări pe borduri! 😊 Cum mi-am șifonat outfitul când încercam să mă strecor printre mașinile cu avariile puse! O, tempora…

După ani de ezitare, șefii magazinului au socotit că 20-20 e un an numai bun să se despartă de locatarii ce-și lăsau mașinile peste noapte în parcarea privată a prăvăliei. Fiecare băștinaș a primit – cado 😉 – câte un avertisment scris.

atenționare parcări Profi Dacia, Oradea

Și, deși nu aș fi crezut, metoda își face efectul și aici. Câteva seri la rând am studiat problema din postura de client nocturn al magazinului non-stop. Și, spre marea satisfacție personală, chiar am găsit unde să las mașina. Culmea, chiar aproape de intrare. 😉 Pe loc marcat, of course.

Totuși, mă mir că bilețelele și-au atins scopul. Zona e extrem de populată și locurile de parcare nu-s suficiente. Așa că împrejurimile Profi-ului gemeau de mașinile proprietarilor de apartamente din jur.

Mai e mult până departe

Bineînțeles, situația e rezolvată doar pe jumătate. Noi, șoferii României tuturor posibilităților, continuăm să parcăm pe locurile dedicate persoanelor cu handicap, să punem avariile și să blocăm ieșirile din magazine ori să lăsăm loc cât să treacă două muște umăr la umăr, nicidecum o ființă umană.

Poate ar fi binevenite niște amenzi și pentru lipsa bunului simț. Și poate că ar fi bine ca, măcar că ne considerăm mai civilizați ca alții, să o și demonstrăm.

A, și să ne recuperăm trecerile de pietoni și spațiile verzi ocupate de herghelii de cai putere. N-ar fi o idee bună? 😊

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.