Coronavirusul, depistat în mai puțin de două ore și jumătate

Compania germană Bosch a anunțat că a dezvoltat un test rapid pentru coronavirusul SARS-CoV-2, capabil să ofere un rezultat în mai puțin de două ore și jumătate. Anterior, probele trebuiau trimise în laboratoare, iar cazurile suspecte de coronavirus trebuiau să aștepte una-două zile pentru rezultatele testelor.

Testul rapid Bosch a fost dezvoltat în șase săptămâni și a prezentat, în verificările de laborator, o precizie de peste 95 la sută. El respectă astfel standardele Organizației Mondiale a Sănătății.

„Particularitățile testului Bosch sunt că le oferă medicilor, rapid, un diagnostic bine întemeiat și le permite să inițieze mai rapid o terapie adecvată”, a declarat, pentru RTL, Marc Meier, director general al Bosch Healthcare Solutions.

Compania Bosch a dezvoltat testul pentru coronavirusul SARS-CoV-2 împreună cu firma irlandeză de tehnologie medicală Randox Laboratories.

Analizorul pentru testele complet automatizate este pe piață din februarie, iar cartușele de testare pentru COVID-19 ar trebui să fie disponibile, în Germania, din aprilie, după aprobare.

foto: @Bosch

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.