Descoperă Oradea cu ajutorul mașinilor electrice. Cum și de unde le poți închiria

Se spune că atunci când vrei să cunoști un oraș, trebuie să îl străbați la pas pentru a-i descoperi frumusețea. Doar că așezările moderne se extind continuu și oferă tot mai multe locuri încărcate de farmec și istorie care trebuie vizitate. Astfel, dacă vreți să descoperiți un oraș de-a lungul unui weekend sau într-un city-break, nu vă puteți limita la plimbări lungi și obositoare.

Trebuie să fiți mobili, să vă deplasați repede și comod ca să ajungeți în cât mai multe locuri. Iar pentru asta vă invităm să alegeți o soluție modernă, prietenoasă cu mediul și tot mai accesibilă: închirierea unei mașini electrice.

De ce să închiriezi o mașină electrică

Autoturismele cu motor electric ies în evidență prin avantajele pe care le oferă celor care le folosesc. O astfel de mașină este:

  • Economică – folosirea unei mașini electrice presupune costuri de încărcare scăzute, de 4-6 ori mai reduse față de vehiculele clasice.
  • Prietenoasă cu mediul – mașinile electrice nu emit gaze poluante.
  • Silențioasă și comodă – motorul ”tăcut” al unei mașini electrice crește gradul de confort atât al șoferului, cât și al pasagerilor. În plus, cei care dețin un autoturism ecologic susțin că acesta este mai ușor de condus decât unul clasic.
  • Fiabilă – echipată cu sisteme moderne, un vehicul electric este ușor de întreținut, iar defecțiunile sunt mult mai rare.

Mașina electrică, simbolul ”orașelor verzi”

Toate aceste calități au transformat mașina electrică într-o prezență tot mai vizibilă pe străzile marilor orașe ale lumii, unde reducerea poluării și grija față de mediu sunt foarte importante.

De exemplu, autoritățile din Amsterdam și-au propus ca până în 2030 prin capitala olandeză să circule doar mașini eco. Între timp, aproape 60% din toate autovehiculele înmatriculate în luna martie 2019 în Norvegia au fost mașini complet electrice.

Iar ca imaginea să fie completă, trebuie remarcat faptul că și James Bond, celebrul spion 007, va conduce, în filmul ce va fi lansat în 2020, o mașină electrică.

Autoturismele electrice vor putea fi închiriate și în Oradea, un oraș în continuă dezvoltare, în care numărul turiștilor a ajuns să-l egaleze pe cel al locuitorilor orașului. În plus, în municipiu se amenajează mai multe stații de încărcare, iar interesul pentru mediu este evidențat prin titlul de ”capitală verde a României” primit de Oradea acum câțiva ani.

Cum și de unde pot fi închiriate mașini electrice în Oradea

Din această primăvară, în Oradea pot fi închiriate mașini electrice, printr-un serviciu premium pus la dispoziție de ecorentcar.ro. Doritorii pot alege fie un BMW i3, fie un Renault Zoe – două automobile 100% electrice, fără emisii de noxe, destinate traficului urban. Vehiculele au o autonomie cuprinsă între 300 și 350 de kilometri în modul electric.

Închirierea se poate face online, la prețuri care variază între 35 și 50 de euro – pentru modelul BMW i3 – și între 30 și 40 de euro pentru Renault Zoe, în funcție de perioada solicitată. Confirmarea închirierii se face printr-un mesaj pe e-mail, iar la ridicarea autoturismului se achită și un depozit de 150 de euro.

Utilizatorii au la dispoziție mai multe stații de încărcare, aflate în diferite puncte ale orașului.

Fii mobil, fii eco, descoperă Oradea cu o mașină electrică!

sursă foto: Flickr

(ADVERTORIAL)

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.