Gata cu coronavirusul la ştiri! Ne întoarcem la vechile noutăţi :)

Vreo trei luni nu a fost jurnal TV sau radio care să înceapă cu alte ştiri decât cele despre coronavirus. S-au livrat informaţii tot mai alarmante pe măsură ce treceau zilele, materiale filmate în spitale şi interviuri cu medici, miniştri şi coordonatori. Asta în timp ce ordonanţele militare emise de civili au fost disecate pe toate părţile şi pe toate posturile.

Matematica şi statistica au fost prezente mai mult ca niciodată în ştiri şi talk-show-uri şi au fost detronate doar de epidemiologie şi virusologie. Am devenit – jurnalişti, telespectatori, ascultători ori cititori – specialişti în medicină. Evident, ne-am exprimat părerile pe Facebook, susţinute ori nu de medici sau autorităţi în domeniu.

Am pomenit virusul în toate discuţiile, indiferent de temă. Până şi nanele care stăteau duminica pe bancă, în faţa casei din sat, ştiau care îi treaba cu „coronavirusu’ ceala”. Apropo, aţi auzit de „bată-te covidu’?” Eu, da. 🙂

L-au blestemat mulţi români când nu au putut merge, de Paşte, la biserică. Printre ei, până şi cei care au uitat cum arată interiorul unui lăcaş de cult. Desigur, ultimii erau mai doritori să scape de izolare şi de completarea milioanelor de foi A4 cu atât de nenecesarele declaraţii de ieşire din casă ori localitate.

Covidul nu mai subiect de deschidere a jurnalelor

De ceva vreme, interesul pentru materialele cu tag-ul „coronavirus” scade la fel ca numărul cazurilor active din ţară şi din Europa. Oamenii s-au săturat de orice are legătură cu „noul virus” (vechi de 7 luni, apropo). Nici măcar atenţionările autorităţilor nu îi mai sperie. Gata! Se deschid terasele, deci adio, corona! 🙂

Iar relaxarea se vede şi la ştiri. S-au întors materialele cu pregătirile pentru sezonul estival, cu aglomeraţiile din pieţe şi cu românii care se întorc acasă. Nu mulţi, sunt sigur, pentru că au reînceput activităţile şi în Occident şi e de lucru acolo, nu de plecat în ţară, în concedii.

Se vorbeşte din nou despre vacanţe la mare şi la munte. Vor fi câteva zile cu live-uri de la Bac şi sincroane cu părinţi nemulţumiţi. Jurnalul de la ora 5 va dudui din nou, iar la talk-show-uri, cu invitaţi în platou, nu prin skype sau zoom politicienii îşi vor regăsi vechile motive de ceartă. Ori vor căuta altele noi.

Adică, ne întoarcem la vechile noutăţi. Credeaţi altceva?

sursă foto: Prudential Newsroom

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.