Una zice premierul, alta face DSP-ul | Niciun român care vine din străinătate după 1 iunie nu scapă de izolare, deşi Ludovic Orban spunea altceva

Se ia următoarea declaraţie a premierului României, Ludovic Orban, citată de digi24.ro, pe 28 mai:

Sigur că cei care pleacă în ţări care nu prezintă risc, la întoarcere ei nu trebuie să se izoleze. De exemplu din 16.000 de cetățeni care intră în România, din care cetăţeni români probabil sunt 11.000, doar jumătate dintre ei intră în izolare la domiciliu, pentru că ceilalţi vin din ţări unde nu este necesară izolarea la domiciliu.

Aţi dat click pe link-ul spre Digi24, nu? Bun. Am stabilit, deci, că nu e fake-news.

Din declaraţia primului-ministru eu, unul, înţeleg că românii care vin din ţări fără risc, unde nu e necesară izolarea la domiciliu, nu mai sunt ţinuţi în case, în România, până pe 15 iunie. E adevărat, nimeni nu defineşte ce e o „ţară fără risc”. Dar, în spiritul declaraţiei lui Ludovic Orban, eu zic că e vorba de zone unde numărul cazurilor active e sub cel din România – de exemplu, Ungaria sau Austria.

Oricum, nici nu are importanţă „traducerea” subsemnatului.

A anulat-o răspunsul pe care l-am primit azi, 1 iunie, de la operatorii numărului 021-320.20.20, dedidat românilor din străinătate care vor să afle informaţii legate de prevenirea infectării cu virusul COVID-19.

Până în 15 iunie, toţi cetăţenii români care intră în ţară, indiferent de locul de unde vin, stau în izolare. Acestea sunt informaţiile în momentul de faţă. Nu s-a schimbat nimic faţă de ce era înainte de 1 iunie.”

Informaţie confirmată şi de DSP Bihor, la 0259-418.639. (Sunt numere publice, nu încalc nicio regulă GDPR.)

Şi atunci, ce a vrut să spună autorul primei declaraţii? Sunt vorbele un politician care nu vrea să-şi supere electoratul (de oriunde ar fi acesta) sau o formulare voit ambiguă care să transmită cât mai multe cuvinte, dar în fapt să nu zică nimic?

Cât despre această postare, sunt convins că nu va primi niciun răspuns de la vreun politician. Adevărul e că am scris-o ca să mă descarc. De ce l-ar interesa pe vreun „factor de decizie” de la centru problema românilor care se întorc acasă direct în izolare? Să stea, să vadă ce înseamnă aia „luptă cu covidu’„!

Nici nu mai contează că aceiaşi „stranieri” au trecut, la rândul lor, peste problemele ridicate de pandemie. Şi că locurile de unde ei vin şi-au revenit mult mai bine decât România.

P.S. Aceasta nu este o postare politică. Nu mă interesează partide, ci autorităţile şi deciziile pe care le iau şi care ne afectează într-un fel sau altul.

4 Comments

  1. Din pacate cei care au puterea sa faca ceva pt poporul roman ,pt Romania sunt interesați doar de problemele personale nici de cum de români plecati sau cei care sunt in tara….egal de la ce partid sunt ei” toti sunt o apa si un pământ ” Si nu mai e cazul sa amintesc si de incompetenta care o au ..deci ce sa mai astepti de la ei*?Trist!

  2. Adi, de o lună de zile nu fac altceva decât să urmăresc când pot să vin în țară ca să îmi văd familia. Sunt dispus să îmi plătesc inclusiv testarea CoVid. Mi se pare că se iau măsuri care nu au legătura cu logica, dar ce să mai aștepți logică la politicienii din România când pe ei îi doare mai tare de firme și corporații decât de proprii cetățeni.

    1. Asta ziceam şi eu, Cipri. Sunt dispus să îmi plătesc testarea, să merg direct la laborator sau la spital după ce trec vama şi apoi să stau în casă 2 zile până vin rezultatele. Dar e aberant să fiu trimis la izolare după ce şi în străinătate am avut parte de aceleași reguli restrictive. Şi vin dintr-o ţară cu mult mai puţine cazuri decât România. Ce să-i doară pe politicieni de noi? Doar când sunt alegeri. Stai să vezi promisiuni prin toamnă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.