Fără comoditate, înapoi pe blog

N-am mai scris demult e blog. De mai bine de o lună. Pentru unul care avea ziua și postarea la un moment dat, e mult. Recunosc că e lipsă de timp, combinată – recunosc – cu comoditate. 😊 Plus că prefer, când nu am chestii gospodărești de rezolvat ori vreun film de văzut, să mă uit pe site-uri juridice (mai puțin economice, nu-s prieten cu domeniul respectiv) și să observ cum se manifestă alții pe domeniul site-ului la care cu onor prestez – bihorjust.ro. Mă interesează pentru că mi-aș dori să fim citiți de cât mai mulți oameni. Asta fără să-mi doresc audiență cu orice preț.

Dar într-o dimineață albă de duminică, la sfârșit de ianuarie, mai cedează și comoditatea. 😉 Pe fond de cafea buuuună și ninsoare cam ca la un sfârșit de noiembrie din anii ’80.

Au trecut, iacă, 8 luni de când (mi-)am revenit în presă. Chiar dacă mă învârt de ceva vreme în lumea asta, a fost ciudat la început. Reveneam după mai bine de un an de absență din domeniu și, deși înainte pariam că nu-i mare lucru, am simțit greutatea readaptării. Plus că era ceva nou, presă juridică, puțin diferită de ceea ce am făcut până acum.

Dar m-am băgat în horă, să joc atunci! Din nou.

BihorJust crește. Fără steroizi (a se citi promovare plătită), cu doi oameni care scriu zilnic și cu multe materiale chiar mișto. Nu suntem concurența nimănui, nu ne batem cu nimeni – chiar dacă s-au trezit unii să se bage în seamă deși nu i-am zgândărit cu nimic. 😊 Mi-am luat înjurături pe (ne)drept, dar sunt vaccinat împotriva mârlanilor. Sunt și voci care ne felicită pentru câte o informație exclusivă sau… altfel și nu pot să zic că nu-mi pică bine.

Încercăm să fim corecți. Pe cât ne permite natura umană, pentru că absolut nu există pe pământ. Am zis-o filosofic, nu? 😊 Chiar țin să avem informații superverificate, betonate cu documente și mărturii, fără subiectivism în relatări. Știu că sună a lozincă, dar e principiul după care mă ghidez. Și am norocul să nu-mi fie impus cum și ce să scriu. Mare lucru! (Am remarcat doar un lucru, nu ridic statuie nimănui.)

Pe de altă parte – trec de la una la alta – am ajuns să evit, pe cât posibil, talk-show-urile tv – nimic altceva decât circ politic, acuzații, moderatori și invitați plini de sine sau discuții fără rezultat. Nu am renunțat la jurnalele de știri, mai ales cele de la televiziunile generaliste, unde reporterii, editorii, producătorii au timp să documenteze ca lumea un material, într-un ritm puțin mai decelerat față de televiziunile de știri.

Prefer de multe ori să îmi caut informațiile online, prea puțin de pe Facebook – dar nu deloc, pentru că găsești chestii interesante și acolo. Măcar acolo, pe net, lipsește gălăgia, zgomotul de fond inutil de la tv.

În rest, mă bucur că încă mai ninge. Chiar acum, când scriu postarea asta, mai arunc o privire pe geam și văd fulgii aruncați dintr-o parte în alta de un vânt rece. Asta să fie problema: în casă e cald, iar mașina e curățată. 😊

Observați că nu am pomenit nimic de coronavirus. Ce ar mai fi de spus? Toată lumea e specialistă.

Să fim sănătoși!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.