Recomandări din Oradea | Cinci restaurante pe care le apreciez pentru MENIUL ZILEI

De când am revenit la birou, adică de câteva luni bune, am devenit un atent analist 😉 al meniurilor zilei oferite de diferite restaurante din oraș. Obișnuit de la Digi, unde aveam parte de o masă excelentă, servită zilnic în restaurantul de la etajul II, din Palatul Vulturul Negru, am simțit nevoia să continui ”tradiția”.

Vorba aia, o mâncare gătită e infinit mai bună decât orice gyros, hamburger, pizza ori shaorma livrată de prăvăliile cu mâncare rapidă.

Așa că am testat piața și am ajuns la următoarele concluzii/recomandări în ceea ce privește meniul zilei oferit de restaurantele orădene:

Restaurantul Picco Pollo: mâncare bună, cu gust, gătită corect – vorba chefilor. Nu poate primi stele Michelin, dar te satură și te mulțumește. Prețul e de 17 lei/meniu (de bun simț), livrarea într-o oră sau cam așa – cât promit, atâta durează. Plus că afișează în fiecare dimineață meniul zilei și știi din timp dacă și ce comanzi. Plus că au paste excelente (cele picco pollo sunt preferatele mele), iar pizza e de calitate. RECOMAND cu căldură. 😊

Merci Bistro: mâncare mai cu ștaif, bună, cu gust, bine spre foarte bine gătită. Calitatea superioară se vede și în preț: 25 de lei/meniu (care e, totuși, decent). Cantitatea e suficientă pentru un individ e 1,90 m și 100 kg, ca subsemnatul. 😉 Livrarea? Sun, beau un pahar cu apă, citesc o postare de pe adilabos.ro și mă duc să ridic ”coletul”. Nu de alta, dar de la biroul meu până la Merci sunt maximum 200 de metri, cu tot cu ocolitul mașinilor parcate aiurea. RECOMAND din plin. 😀

Hanul cu noroc: nu am comandat de multe ori de aici. Dar mâncarea e ok, bună calitativ și suficientă cantitativ. 16 lei dați pe un meniu, dar pentru livrare e musai să comandați două. Am luat o pauză de la Han, deși au și alte preparate bune, după ce la ultima comandă mi-au trimis pizza cu ton și fără ceapă (deși cerusem ceapă) și costițe cu mămăligă (deși cerusem cu piure de cartofi). RECOMAND.

Il Padrino: a fost o perioadă când mâncam zilnic meniul zilei de la Il Padrino. Mi-a plăcut, fără să mă dea pe spate. Decent, cu gust. 17 lei valorează un meniu, la care se acordă un Pepsi ca bonus. RECOMAND.

Fresco Piatto: l-a descoperit doamna mea pe net, alaltăieri. Mi-a recomandat să-l încerc. Am făcut-o, încurajat și de un prieten care văzuse curățenia exemplară în care se derulează prepararea și împachetarea mâncărurilor. Nu mi-a părut rău. Deloc.  Mâncare foarte bună, cantitate mai mult decât îndestulătoare. 25 de lei pe meniu – merită din plin. Excelentă ideea de a putea  comanda pe pagina restaurantului. Mașină de livrare nouă, șofer superpoliticos. Un mare plus e faptul că oferă meniul și în weekend. Singura mini-dezamăgire a fost faptul că am comdandat mâncarea pe 12:30 și a venit, două zile la rând, după 13:30. Am înțeles că au un singur șofer pe tot orașul. Dacă reglementează problema asta, au șanse foarte mari să își dezvolte afacerea. Plus că au și meniu de seară – felicitări. RECOMAND maxim! 😊


Am mai testat și alte restaurante (nu pe toate). Cele pe care nu le-am pomenit aici ori m-au dezamăgit, ori nu m-au impresionat.

Dacă știți și ați testat alte restaurante, al căror meniu al zilei v-a plăcut, vă aștept comentariile. Cred că merită promovați cei care își fac treaba cu cortectitudine, care nu-și înșeală clienții și le oferă calitate.

În următoarea postare o să dezvălui care cred eu că sunt cele mai bune restaurante din Oradea de ieșit seara cu familia și prietenii. Până atunci, poftă bună! 😊

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.