„Am avut ce învăţa la TTV!” – ce zic alţii despre noi

Îmi zice un fost coleg un lucru ce mi s-a părut ciudat la început: televiziunile din Cluj-Napoca sînt sub TTV. Omul a precizat că se referă la posturile locale, nu la ProTv sau la Antena 1, iar în ceea ce priveşte TVR are aceeaşi părere pe care o am şi eu – „un cuib de dinozauri” (cu scuzele de rigoare pentru cei profesionişti, neîmbâcsiţi de ideile de dinainte de ’89, din ce în ce mai puţini, şi care se zbat să facă ceva bun în televiziunea publică – e opinia unui „neica nimeni de la o televiziune locală de provincie 😉 ).

Fostul meu coleg lucrează acum la o staţie din oraşul lui Boc şi al CFR-ului şi bănuiesc că ştie ce spune. Mi-a venit greu să cred ce-mi zicea pentru că, din orice punct ai privi lucrurile, Clujul este peste Oradea. În domeniul televiziunii, concurenţa aprigă de acolo – cu posturi locale, staţii regionale ale marilor televiziuni naţionale – te fac să crezi că toţi încearcă să fie mai buni. Nu e chiar aşa.

„La Transilvania TV am avut ce învăţa, acolo nu”, mi se zice. „Materiale, filmări, regie, montaj, acolo totul se face după principiul bine-i şi aşa. La TTV e altfel.”

Mi se confirmă încă o dată, de parcă ar mai fi trebuit, că la TTV se face o treabă profi 🙂 , chiar dacă unii mai privesc televiziunea ca un loc amuzant, unde stai 8 ore – sau mai puţin -, te joci pe calculator ca să treacă timpul mai repede, înjuri pe cine te pune să-ţi faci treaba şi îţi rezolvi treburile personale în timpul serviciului. Deh, ciurucuri sînt peste tot, noroc că nu ele sînt importante, ci acei care vor să facă treaba să meargă. Şi o fac bine, ceea ce e dovedit şi de spusele fostului meu coleg.

Fără categorie

3 Comments

  1. LA Televiziunea Transilvania am invatat sa vorbesc corect romaneste, sa scriu corect, desi mai am ezitari, sa gandesc la fractiune de secunda, sa vad dincolo de aparente, sa observ detaliile, sa ascult oamenii, sa formez opinii, am invatat sa fiu OM.
    Pentru mine, televiziunea Transilvania la fel ca si Radio National FM unde cu onor am prestat munca de stirista, au insemnat lectia de viata.
    Multumesc

  2. Multa lume a învăţat ceva la Transilvania TV, păcat că au fost lăsaţi/lăsate să plece. Am pierdut oameni valoroşi pentru că acei care decid nu au înţeles că poţi avea superaparatură şi superscule, dar dacă nu ai OAMENI nu se poate face nimic.
    Au uitat de FACTORUL UMAN 🙁

  3. Se intampla si pe la alte posturi locale, intamplator numite ttv(televiziunea Targoviste) sa ai ce invata. Eu lucrez acolo…inca.Din pacate si aici au fost lasati sa plece OAMENI.Se procedeaza asa peste tot.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.