E clar! Platini e de vină

Că tot veni vorba de televiziune, m-am uitat şi eu la lansarea GSP TV. Nu m-a impresionat în mod deosebit. Mult scandal – despre „valiză”, bineînţeles – şi puţin sport. Tabloidizare la maximum, grafică excelentă, decoruri interesante – se vede mâna americanilor. 😉 Bâlbuţe tehnice în preajma orei 20, când s-a dat drumul emisiei, un live pentru Observator ratat iniţial din lipsă de sunet de către Ionela Năstase, care avea puţin şi o comitea: „Va începe să emită o nouă televiziune de şti… sport!” 🙂 Acum, fata e de înţeles, e ştiristă, nu spargătoare de seminţe la meciuri de fotbal.

Cât despre disperaţii care cred că totul e la liber, gratis, şi care fac spume la gură bălăcărindu-i pe cei care nu îi lasă – cică – să vadă Liga lu’ Mitică la TV, le mai zic o dată: A1 şi RCS&RDS au plătit cât nu face pentru televizarea meciurilor. Trebuie să-şi scoată banii şi o fac cum cred de cuviinţă.

Unul „deştept” cita dintr-o lege, cum că nu au voie să interzică altora accesul la informaţie, ca atare ar trebui ca A1-RCS să dea la liber meciurile şi celorlalţi cablişti. Ce vorbiţi?! Ăia să preia gratis, în timp ce fraierii din Băneasa să plătească???

Hai să punem problema la un alt nivel. UEFA e organizatoarea Campionatului European de Fotbal şi vinde drepturile de difuzare cui vrea. În România şi nu numai, televiziunea publică a avut dreptul EXCLUSIV de transmitere e europenelor. Şi aşa campionatul a fost văzut de toată lumea, la liber. Nu gratis, că oricum plătim abonamente. 😉 Dar dacă aceste drepturi erau câştigate de Boom TV, de exemplu? Că e perfect posibil, mai ales că în Occident multe canale private au transmis meciurile. Atunci câţi români vedeau meciurile? Şi, mai ales, cât plăteau ca să le vadă? Că sigur nu erau gratis.

Îi băgam undeva pe cei de la UEFA şi îi acuzam că obstrucţionează dreptul la liberă informare??? Îi băteam obrazul lui Platini? Să fim serioşi…

Fără categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.