„Toca me” la drum de seară

Între a vegeta la bloc încă de pe la ora 7 seara şi a sta acasă, la Beiuş, până spre miezul nopţii şi apoi să pornesc la drum spre Oradea Mare optez, evident, pentru a doua variantă. 😉 Aşa cum am făcut şi în seara asta, când am preferat să mă delectez în oraşul natal la vreo 23-24 de grade, plus un vânt absolut superb, răcoros, decât să mă coc la vreo 27-28 câte sînt chiar la ora asta – aproape 12 noaptea – în garsoniera mea 🙁 .

Evident, a trebuit să vin în seara asta, totuşi, spre Oradea, aşa că am pornit la drum pe la 10 jumate. Calculasem eu că drumul va fi liber şi o să fie o plăcere să conduc, pe răcoare şi sub lumina lunii…

Aiurea! Dacă răcoare a fost şi luna chiar că era de poveste 🙂 , in schimb drumul a fost plin de „matematicieni” ca mine, care calculaseră că vor fi numai ei pe şosea. Şi n-au fost deloc puţini, pentru că, la un moment dat, mergeam chiar în coloană. Şi era aproape ora 11 seara.

Dar nu asta era, neaparat, o problemă. Problema era drumul, prost şi, mai ales, nemarcat. Cum Vectra mea era cam chioară de faza scurtă pe stânga, la întâlnirile cu idioţii care nu ştiau că mai au şi fază scurtă la maşină aveam probleme de vizualizare a zonei. Mai ales că liniile de pe mijlocul drumului erau aproape şterse, iar cele de pe margine, inexistente.

Nu degeaba se zice că avem nişte şosele de rahat. Doar că rahatul devine pe zi ce trece mai puturos şi mai mare…

Ca să nu fiu pesimist până la capăt, trebuie să remarc ceva: ştiţi ce mişto e să conduci noaptea, pe răcoare, pe ritmuri de „Toca me” (Fragma), combinată cu „Smooth operator” al lui Sade? Cam ciudată alăturarea asta, dar…uuuuuuuuuuuuu, mama, ce mişto sună 😉 Încercaţi să vedeţi feeling…. I need a miracle, i need a miracle, bum bum bum bum 😉

Fără categorie

3 Comments

  1. salutare … am si io o remarca de facut … am fost la Mare, la noi, si am pornit-o pe Cluj-Tg. Mures-Sighisoara-Brasov-Ploiesti-Urziceni-Slobozia-Harsova -Constanta-Jupiter… in afara de centura din Turda si cea a Ploiestilor, cu inca 1 km de drum in lucru la trecerea podului de peste Dunare, chiar imediat dupa pod, la Harsova, am avut parte de o sosea pe cinste, de la iesirea din judetul Bihor si pana la Jupiter … asfalt aproape ca-n palma (mai ales in Mures si Brasov), marcaje mai mult decat evidente, proaspete, cu marcaj lateral in relief la curbele periculoase (se auzea la trecerea peste el ca si cum ai fi bagat la spitele de la bicicleta un pahar gol de plastic de unica folosinta – asa cum faceam cand eram mici) …. ce mai, o adevarata placere … insa, din TOATE judetele parcurse, cele mai PROASTE SI NEMARCATE SOSELE sunt in BIHOR !!!!!!!!!!! …. din pacate…. asa ca, iti recomand sa o iei si inspre alte zari, ca in judet e vai de soselele noastre …. numa` bine!

  2. si Adi draga…in tara asta nu sunt sosele sunt doar drumuri cum si denumirea intreprinderilor Drumuri si Poduri. Si ca veni vorba de mare, eu am fost pe ruta Deva, Sibiu, valea Oltului, Piesti, Bucuresti, Cernavoda, Constanta… dar sunt tulburat si acum de calitatea jalnica a autostrazilor… Ca orice bihorean care detine o masina bunicica am zis si io sa fac test de viteza…sa vezi minune…mergeam cu 150 si masina zbura la propriu. Diferente de nivel la greu pe autostrada. Gropi, denivelari… dezastru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.