Filmele copilăriei – partea 1

Uitându-mă zilele astea la seria lui Mărgelatu, difuzată de Antena1, mi-am amintit de câteva dintre filmele copilăriei. Mă uitam la ele mai ales sâmbăta, la TV, când programul era de 2 ore după-amiaza şi 3 seara, sau la cinema, unde mergeam cu prietenii săptămânal.

Racheta Albă. Mamă, câte rachete am vrut să fac cu fratelo după ce am văzut filmul ăsta!…

Cireşarii. Eheheheeeeee….

Pistruiatul (Gândeşte-te bine, Pistruiatule, e vorba de un om cinstit… 🙂 )

Un comisar acuză şi celelalte filme din serie. (Nu trage, dom’ Semaca, sînt eu, Lăscărică. Dom’ Semaca, jur că nu te-am trădat! 😉 Un fleac, m-au ciuruit!)

Stan şi Bran. Absolut inegalabili. 😀

Da’ de Norman Wisdom vă mai amintiţi? Cât de drag mi-era personajul lui, Pitkin….

Filmele cu „bătăi” şi „karatişti chineji”. 😉 Zbang! Zbang! Am văzut de astea cu tonele la cinema. Plăteam 6 lei pentru un film cu o serie (vreo oră şi ceva) şi 12 lei pentru unul cu 2 serii (aproape 2 ore sau cu puţin peste).

Noi, cei din linia întâi. (Domn’ locotinent, ce facem acum, că sîntem de râsul universului cosmic – sergentu’ Şapteschopenhauer 🙂 ) Pe lângă asta, au mai fost câteva filme aşa-zise de război, cum ar fi „Stejar, extremă, urgenţă”.

Nea Mărin miliardar. Cel mai bun actor român, Amza Pellea, cel care l-a jucat extraordinar şi pe Mihai Viteazul.

Seria BD. Dem Rădulescu, Puiu Călinescu, Jean Constantin. Ce-ar mai fi de zis?

Ar mai fi multe. Cele cu inginerul comunist care musai să se întoarcă acasă în sat, „Buletinul de Bucureşti” al lui Mircea Diaconu, „Liceenii„, filmele cu indieni şi cu John Wayne – nu uit niciodată Rio Bravo.

Seria „ardelenilor”, cu coloana sonoră a lui Mircea Romcescu.

Eh, ce vremuri! Concluzia: pe atunci nu apăruse Hollywoodul în România. Dar uite că am trăit şi fără el.

P.S. Sînt numai câteva dintre filmele sau seriile de care mi-am adus aminte. Vă cer ajutorul pentru partea a doua a postului. CE FILME V-AU MARCAT VOUĂ COPILĂRIA?

Fără categorie

4 Comments

  1. Hollywood-ul as zice ca e intr-un mare impas…. 90% din filmele lor sunt cam…. pe acelasi subiect doar cu alti actori…. Am inceput sa ma satur sa vad cum in fiecare film al lor vreun cetatean inimos, curajos, super inteligent si care este, culmea, american, salveaza lumea sau ce mai e de salvat. Nici comediile nu le mai fac cum trebuie…. multe fara miez… 😉 Pacat ca marea majoritate nu stim sa triem… e bun orice!

  2. Ai uitat Dallasul:) C’mon:) Era serialul week-end-urilor noastre…
    Ciresarii:) Seria de „Liceeni” noi fetele o uram pe Oana ca o iubeste Stefan numai pe ea si pe noi nuuuuu. Pfoai ce sentimente starnea Stefan in noi….
    Doamne ce bine ca am crescut si ne-a trecut prostia…vorbesc de mine cel putin… Dar tot il mai iubesc pe Tom Cruise si al lui Top Gun…:P

  3. Chiar că am uitat Dallasul, deşi îmi plăcea la maxim Sue Ellen. 😉 Bine, acum, că mi-am amintit, pot să-ţi zic că mă dădeam în vânt după Loredana Groza, credeam că Sabrina a cea mai bună femeie ever şi că prietena lui Ionică din „Liceenii” – Geta – arăta mai bine decât Dana lui Mihai, adică Oana Sârbu 😀

  4. corectie, daca nu e cu suparare …. la „Profetul ,aurul si ardelenii”, adica primul din serie, muzica e a lui Adrian Enescu ….. acelasi care a scris si „Buna seaaaaaaaaaara iubite ….”, magistral interpretat de Loredana (pe atunci) Groza si Ion Caramitru …. numai bine!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.