Când aţi făcut prostii, nu vă scărpinaţi… la şliţ

„Un agent de la Rutieră se scărpina în fund în timp ce ancheta un accident. Gheorghe Ion Panamea, agent la Serviciul Poliţiei Rutiere, a fost fotografiat de jurnaliştii (??) ziarului nostru în timp ce-şi potolea usturimile din zona dorsală cu ajutorul mişcărilor pe verticală ale mâinii stângi. Între timp, ţinea în cealaltă mână procesul verbal şi o staţie de emisie-recepţie prin care o anume „Baza” 😉 îi cerea amănunte despre accidentul pe care îl cerceta. Întâmplarea s-a petrecut cu ocazia unui eveniment rutier în care şi-au pierdut viaţa doi oameni.”

Aşa ar suna o ştie tabloidă despre un eveniment rutier tragic. Nu mai trebuie să spun care era, de fapt, ştirea. Din păcate, unii colegi de-ai mei din presa locală – că asta mă doare 🙁 – o mai comit. În loc să relateze ce s-a întâmplat, într-un stil normal, „citibil”, ei ori dau citate din limba de lemn a comunicatelor oficiale, ori fac aprecieri deplasate sau nelalocul lor. Cum a fost cea descoperită de Bogdan Bele pe bihon. „Din păcate, nu singura”, îmi zice Bogdan.

Am şi eu o întrebare, cam indecentă, dar în ton cu articolul: „da’ ce, trebuia să se scarpine la p@#a?” 😀

Ce mă miră este faptul că autorul ştirii, Cristi Horgoş, nu face chestii din astea. E un tip deştept, plăcut, cu mult bun simţ. Credeţi-mă, îl ştiu. Chestia cu scărpinatul nu ştiu cum i-o fi venit. 😀

Fără categorie

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.