Supraoamenii din fotbal

Piţurcă e un cetăţean al ţării ăsteia, la fel ca oricare altul. Becali, la fel. Mitică, de ce n-ar fi un onorabil locuitor al României? Şi atunci, de ce să nu fie trataţi la fel ca oricare alt cetăţean? Doar pentru că fac parte din altă lume, cea a fotbalului?

„Doar n-am omorât pe nimeni”, se lamentează selecţionerul cu apucături de pocherist trişor. Nu a omorât, e adevărat, dar dacă a fost chemat la DNA nici bine nu a făcut.

Pe de altă parte, autorităţile îşi pun acum cenuşă în cap şi-l pupă-n cur pe „magistralul” selecţioner. Deja unul dintre poliţiştii care l-au reţinut pe Piţurcă a fost sancţionat pentru nu ştiu ce abatere de la procedură. Penibil! Mai lipseşte ca DNA să-şi ceară scuze că a îndrăznit să-l deranjeze pe majestatea sa Piţi. 😉

Poate că ar trebui ca ăştia din fotbal să fie trataţi ca superoameni, să ne închinăm lor ca unor zei şi să le aducem ofrande. Mai mult, ar trebui scutiţi de a răspunde în faţa legii şi să li se permită minciuna, corupţia, prostia, laşitatea, ameninţările etc.

Oricât aş încerca să scriu despre reacţiile de după faza cu Piţurcă la DNA, nu aş reuşi să o fac la fel de bine ca Maria Andrieş, de la Gazeta Sporturilor. Un editorial excelent, care merită citit.

Fără categorie

3 Comments

  1. tendinta nationala de a tuca in cur pe cineva…mai ales fotbalisti. astia-s idealul romanilor. noi vrem ca baietii nostrii sa se faca forbalisti. nu medici ca pe astia ii arestam ca iau mita 20 de lei. fotbalist tati.

  2. nationala romaniei are performnata de a fi ajuns in sferturi la mondiale. cam atat. varza. si ungurii au luat un campionat mondial. noi laudam echipa de fiecare data cand nu se califica sau pierde cu echipe slabe. le gasim scuze jucatorilor si cascam gura extaziati la aventurile lor. prosti mai putem fi

  3. si mai zic ceva…DNA este o simpla unealta politica manevrata de baietii destepti. cine nu crede asta inseamna ca e un imbecil prost, credul si tembel. Sistemul coercitiv al statului este manevrat dupa vointa conducatorilor nostrii iubiti. fabricarea de dosare, plantarea asaziselor probe e arma de temut a sistemului. de asta nu e bine sa luam in seama circul mediatic creat de DNA si cei din spatele lui si sa incercam sa trecem dincolo de imagini.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.