Bă, care ai şutit asfaltu’?

Mă sună un prieten ieri după-amiază:

„Mă, zi-mi şi mie, nu e mai bună varianta prin Holod spre Hidişel, ca să ajung de la Beiuş la Oradea? Pe drumul direct sînt porţiuni unde pur şi simplu lipseşte asfaltul.”

Am făcut pe GPS-ul şi i-am zis să o ia din Pocola spre Şoimi, apoi Belfir, Tinca şi Leş. Bombardamentul pe acolo a durat mai puţin decât pe DN 76, mă gândeam eu. Prietenul meu nu a întors din drum să-mi urmeze sfatul şi a strâns din dinţi, continuându-şi drumul pe ceea ce altădată se numea „şosea„, iar acum e botezat în glumă „drum european„.

Nu am vrut să mă gândesc prin ce trece, dar am avut prilejul câteva ore mai târziu – aseară – când i-am urmat eu. Nici nu mai ştiu de câte ori am înjurat şi am căscat ochii, când, încercând să evit un crater, cădeam în altul apărut, probabil, din solidaritate cu celălalt. M-a durut spatele, pe cuvânt de şofer, de la cât m-am aplecat în faţă, pentru că gropile aveau şmecheria lor: apăreau de unde nici nu te aşteptai. Ca şi partizanii, în filmele de război. Că aşa arăta şoseaua de la Beiuş la Oradea.

Vorba colegului Vlad Tătaru: dacă ar vedea cineva din avion cum se circulă pe DN 76, ar zice ori că şoferii sînt beţi morţi, ori că fac jaloane.

Spre exemplificare, am făcut şi nişte poze. Din maşină,  că n-am îndrăznit să cobor. Dacă picam într-una şi mă căutau apoi ca pe Elodia? 😀

asta e chiar din Beiuş, pe şoseaua efectiv nenorocită de gropi

Fără categorie

2 Comments

  1. Dragule, daca tot m-ai citat, trebuie sa iti spun ca sunt mult mai sexy gropile ce-ti zambesc la lumina zilei, pe portiuni intre 200 m si 2-3 km … cele mai hot (ca te aprinzi la propriu de la hurducaturile si icnetele masinii) sunt cele dintre Tasad si Dragesti, coborarea pantei de la Dragesti spre Bucium, dintre Ceica si Dusesti, coborarea de la Dusesti spre Sambata, cheia de bolta fiind intre Rabagani si Pocola, pe dealul Bitii, unde chiar nu mai nici o scapare ……
    Adica numai 99% din drum e distrus ……
    Ca doar suntem in secolul 21 si circulam mai rai ca in veacul in care traia Eminescu ….
    Ajute-le Dumnezo celor de la drumuri, dupa faptele lor !!!

  2. Dezastru este cuvantul care caracterizeaza drumul asta. Exista drum forestier mult mai bun ca Oradea – Deva. Sa vezi in zona Stei. Durere. Rupi tot la masina. Politicienii astia care se mai ocupa tangential si de starea poporului (vorba vine)ar trebui judecati in piata publica si rezolvati rapid pentru tradare nationala, subminarea economiei, nesimtire, bataie de joc la adresa romanilor , etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.