Cine se uită la noi?

Îmi zice un vechi coleg de presă, dintr-o televiziune mai cunoscută în ţară:

– Am văzut jurnalul, îmi place, dar ar merita să munciţi aşa pentru o cauză mai bună! Din păcate, nu prea sînteţi văzuţi…

Trecând peste faptul că văzuse doar ştirile TVS de la ora 13, fără prezentare (cele de la 18 sînt mai reuşite 🙂 ), şi că oricine e tentat să se apere în faţa unei afirmaţii de genul „Eşti bun, f… în bască!„, bunul meu coleg a atins o situaţie care nu a fost reglementată niciodată în media din Oradea – lipsa unui studiu de audienţă.

Fiecare se laudă că domină piaţa locală TV sau a ziarelor. Când a apărut TVO, toată Oradea îl urmărea; ba chiar şi eu, în Beiuş, mă uitam, mai ales la filme – mă interesau spre deloc tentativele de talk-show ale lui Moranciu. TVS s-a vrut o televiziune a orădenilor şi a intrat repede în mentalul colectiv. Şi acum orădenii spun „A venit TVS-u‘” când văd o cameră de filmat, indiferent a cui. A venit Proul, a rupt tot. Antena 1 a încercat, câteodată chiar a reuşit, să fie peste studioul local al televiziunii din Pache (mamă, ce şuturi o să-mi fie promise pentru asta, dar nu pot să nu fiu sincer). Transilvania TV a adus ceva nou pe piaţă, dar, în ciuda echipei bune de la început şi a aparaturii mult peste ce aveau ceilalţi, ignoranţa şi lipsa de profesionalism a multora din conducere au adus-o la nivelul de avarie la care funcţionează acum.

Astea sînt doar consideraţiile unui om care lucrează în presă şi, evident, pot fi acuzat de subiectivism. Sînt, însă, extrem de curios ce zic cei care se uită la posturile TV din Oradea.

Până la realizarea unui studiu de audienţă, care nu e uşor de făcut, plus că are un cost deloc mic, am câteva motive să cred că TVS e urmărit de mai mulţi oameni decât ar crede colegii mei din presă. Şi aici vorbesc despre telefoanele pe care le primim în fiecare zi de la oameni care ne înjură sau ne dau subiecte (ieri ne-a sunat un paznic de bancă despre prăbuşirea unor bucăţi de tencuială de pe un bloc, direct în faţa unor trecători), despre numărul mare de vizitatori şi mesaje pentru un sait local de ştiri pe care îl are tvs.ro (amicul Gas, cel care se ocupă de pagina de net a televiziunii, îmi spunea că avem 250 de vizitatori unici în fiecare zi), despre subiectele tratate de Ştirile TVS şi din care se inspiră colegi de breaslă de la ziare sau de pe diverse saituri ori despre discuţiile pe care le am cu diverse persoane, fără tangenţă cu presa, care îmi spun că se uită la TVS – nu că sîntem buni 😉 .

Şi ca să mai caut un motiv pentru a-mi susţine părerea, vă întreb şi aici, pe blog, şi pe tvs.ro:

Vă uitaţi la TVS? De ce?”

Fără categorie

3 Comments

 1. jurnalul de stiri a crescut in calitate mult fata de acum 1-2 ani;
  poate de aici ar trebui construite si alte emisiuni…
  de ex ar fi o idee buna ca imediat dupa stirile de la 18 sa existe un scurt talk show sau reportaj (maxim 15-20 min) cu un subiect cu o tema locala…ceva in genul tema zilei din cadrul telejurnalului de la TVR.
  acesta ar putea fi inregistrat si amintit in timpul jurnalului si mai ales la sfarsitul acestuia

  de altfel cred ca nu gresesc daca presupun ca stirile de la ora 18 sunt varful audientei TVS Oradea si astfel orice e pozitionat imediat dupa sau inainte are sanse mai mari de a fi vizionat de public

  si ca sa raspund direct la intrebare, trebuie sa recunosc ca ma uit rar, dar iti spun ca se uita parintii mei si din ce in ce mai des 🙂

 2. Eu personal nu am timp de citit ziare. Drept urmare mi-e mai usor sa ma rup putin din activitate la ora 6 sa vad ce se mai intampla pe la noi prin Bihor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.