Cronica de lângă fotoliu: Un scuipat

Un meci bun mai mult pentru nişte preliminarii de campionat european, decât pentru nişte optimi de Cupă Mondială, Spania – Portugalia a avut ca final un scuipat. Nu ştiu câţi dintre telespectatori l-au văzut – spectatorii erau mai preocupaţi cu vuvuzelele – dar imediat după finalul partidei, când camera mobilă îl urmărea pe Cristiano Ronaldo, omul cel mai mediatizat din lotul lusitan a adunat saliva pe care o mai avea în gură şi a trimis-o într-un scuipat în direcţia operatorului. Imediat, regizorul a mutat pe alt cadru.

Nu era vorba de un paparazzi, atunci înţelegeam, pe sfert, gestul. La Cupa Mondială te vede o lume întreagă şi îţi analizează nu doar pasa şi driblingul (cam inexistente la Ronaldo în meciul de aseară), ci şi gesturile nervoase.

Din păcate, în memoria fotbalului rămân şi astfel de întâmplări. Nu cred că gestul lui Cristiano Ronaldo va intra în Pantheonul sportului rege  (e nesemnificativ faţă de valoarea lui), în schimb a rămas capul lui Zidane în pieptul unui italian.

Îi înţeleg dezamăgirea, dar preferam să-l văd pe portughez jucând, la fel cum se lăuda într-o reclamă, pe orice fel de vreme. Aşa o sa-l ţin minte o perioadă prin ceea ce a făcut la finalul meciului cu Spania. Asta pentru că pentru mine contează bunul simţ. Chiar şi în situaţii stresante, când cea mai bună reacţie nu e nici de departe un scuipat.

UPDATE: Au văzut şi alţii gestul şeptarului portughez. A apărut pe yahoo, dar şi pe youtube.

Fără categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.