Cu fabrica de bere la masă

După cele câteva ore petrecute timp de câteva zile pe străzile, bulevardele ori pe holurile şi în saloanele vreunui spital (aşa cum am avut parte Neia mea şi cu mine), dacă aveţi drum prin Budapesta vă dau un sfat – şi promit că o să sughit 😉 dacă o să mi-l urmaţi: relaxaţi-vă într-o fabrică de bere. La propriu! 😀 De fapt, e vorba de un bar Paulaner – licenţă nemţească luată de un cunoscut, la unguri, cântăreţ – nu i-am reţinut numele, dar parcă îl cheamă şi Laci 😉 -, deschis într-un mall din cartierul 11 al capitalei maghiare.

Paisajul dinăuntru e fascinant: multe ţevi şi cazane prin care – evident! – circula doar bere, un bar imens, cu absolut orice tip – nu marcă – de berulă vrei, mese rezistente, în caz că amatorii de hamei beau peste măsură şi se apucă să bată ritmul vreunui cântec teuton, cu ochii la plasmele mari şi fără număr din perete, unde şi noi am apucat să vedem prima repriză a lui Bayern cu FC Zurich.

Poţi să-ţi faci plinul la jumate, la litru sau chiar la mai mulţi litri. Şi, repet, nu eşti nevoit să-ţi prepari singur o bere cu lămâie, de exemplu 😉 , pentru că ospătarul, după ce face o figură de genul „dăăăăăă!”, îţi explică, din nou, că eşti într-o fabrică de bere, unde se prepară ORICE fel de astfel de lichid. O recomand pe cea nefiltrată – excelentă!

Dacă nu ai chef să aştepţi ospătarul, destul de rapid de altfel, poţi să-ţi tragi singur propria conductă şi plăteşti ca la CET, în Oradea, cât consumi. Bine, la Paulaner nu există pierderi pe reţea 😉 , decât dacă răstorni paharul. În rest, bagi la ghiozdan până te umpli şi o poţi face alături de soţie, iubită sau de un prieten.

Apropo de uitatul la plasmele unde mergea Digi Sport 😉 , aici se vizionează meciurile în grup, ba chiar fanii Barcelonei au propriul club, cu emblemă, tricouri şi tot tacâmul, unde pot urla în voie la jongleriile lui Messi şi chiar pot face ei un dribling cu halbele de bere.

O altă chestie mişto oferită de barul-fabrică e faptul că poţi să-ţi aduci halba pe care ai cumpărat-o de la Oktober-festul pe care Cel de Sus ţi l-a dat ca ţintă în anii trecuţi şi s-o ţii sub cheie într-un dulap special, croit pe un perete al barului. Aşa îţi poţi aduce aminte de atmosfera de la Munchen ori de câte ori scoţi cheiţa, deschizi „seiful” şi bei bere din cănocul de litru care păstrează doar atingerea lichidului hameios. 😀

Atmosfera-i ideală pentru toţi băutorii de bere, aşa că merită o raită de câteva ore pe la Paulaner. Pe cuvânt!

Fără categorie

3 Comments

  1. @Alin: fabrica asta de bere e raiul pentru sugative exact cum iarba verde, muntii de pilaf si cadanele sint echivalentul raiului pentru arabi 😉
    @Emil: dai de lucru, dar merita… e drept, nu in cantitati industriale si doar asa, din cand in cand. Ca mai imbatranim si noi si ne curatam putin organismul 😀 Noi ziceam in studentie ca o bere echivaleaza cu doua paini. Asa nu eram niciodata infometati!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.