Cu forţă şi cu topor, io la lemn i-am dat omor!

Zicea un studiu de ăla cu ifose, făcut de băieţi dăştepţi, în halate albe, că românul nu face suficient sport. Că-şi ţine partea dorsală pe scaun până când o lăţeşte ca o plăcintă şi că, din cauza burţii nu-şi mai vede… degetele de la picioare. 😉 Dacă ar fi să privesc pe stradă şi la muncă, le-aş cam da dreptate, deşi mi se cam acreşte să cred orice studiu genial făcut de „cercetătorii de la nu ştiu ce universitate„. Puştii de azi bagă la bord şaorme şi hotdogi, după care îşi bagă fundul în scaun şi capul în calculator. Feisbuchişti şi tuitărişti, pentru care singurul sport e alergarea cu privirea pe saituri! 😀

Aşadar, nu facem sport? Ce, ce, ce? Ba, eu chiar fac. Susţinut, dur şi sângeros. Că mi-a intrat o bucată de lemn sub piele şi a dat borşu’ pe dinafară. Nu mult, da’ suficient să pot proba că mă lupt feroce cu kilogramele. Susţinut, că nu am cedat câteva ore bune, timp de două zile. Dur, că am făcut-o în plin soare de septembrie, ca Ciuc Noris, la bustu’ gol. Diferenţa e că americanu’ avea pătrăţele, eu – sferă. 😀

Pe scurt, am crăpat lemne. Cu forţă şi cu topor, io la lemn i-am dat omor, vorba robotzilor! 😉 Sâmbăta trecută am profitat de vremea superbă, am agătat tricoul de o viitoare ramură a unui actual pui de cireş şi am atacat vreo trei cărute de lemne, aduse de un sătean de culoare şi tăiate la bucată de un drujbist improvizat, dar serios. Am avut şi badigard, pe Gringo, extrem de atent să nu intre nimeni în raza mea de tăiere.

Pe lângă efort, deloc mic, dar binevenit, am reuşit să transpir la greu şi să mă bronzez fără mâneci. Noroc că Neia mea mă iubeşte şi în varianta ţăran ţapinar lemnar. 😀 Unde mai pui că avem lemne pentru iarnă, cât să nu ne facem probleme că guvernul a tăiat subvenţia pentru căldură.

Sport cu dublă întrebuinţare!

P.S. : Duminică am băgat toate lemnele în şopron.

Fără categorie

2 Comments

  1. Domnu’ tapinar, vad ca bagasi ca Migu’ la gorun. Lemn bun cu esenta tare dar care are prostul obicei de a arde incet, aproape mocnit mai ales daca e verde, si nu da caldura intensa. Tine jar in schimb pana dimineata. Recomandarea mea e fagul sau carpenul care ard bine si da caldura puternica. Amu’ cum vrei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.