Pericolele meseriei de cameraman

Dacă e să întrebi pe cineva din afara breslei, nu cred că va răspunde că nu e mişto să fii cameraman. Filmezi chestii interesante, cunoşti o mulţime de oameni şi acumulezi experienţe interesante.

Confirm, meseria asta e fascinantă. Dar am văzut şi culisele ei şi pot spune că are şi pericolele ei. Şi nu mă refer doar la cameramanii din zonele de conflict, care îşi pun chiar şi viaţa în pericol ca să obţină cele mai bune imagini. Mă refer şi la obişnuitele filmări – ca să le spun aşa. Am trăit alături de cameramanii cu care am lucrat emoţii cât să nu-mi lipsească ani la rând. Unul dintre ei a fost la un pas să fie lovit de o maşină pe când filma la un accident, alţii au fost ameninţaţi. Robi a căzut într-un canal pe când fugea la un incendiu şi l-au salvat pompierii. 🙂 Am dat primul ajutor la accidente şi am împins împreună maşini rămase înzăpezite.

Am scris toate astea după ce am văzut incidentul de la Marele Premiu de Formula 1 al Germaniei, la Digisport. Roata lui Mark Webber s-a desprins şi a lovit un cameraman. Omul cu camera era cu spatele şi nici măcar nu a văzut ditamai cauciucul care l-a lovit din spate. Noroc că a scăpat.

imagini Digisport.ro aici – Roata lui Webber loveste un cameraman

 

Fără categorie

1 Comment

  1. Daca era o meserie usoara si fara riscuri, o faceau toti. Cu cat vrei imagini mai dramatice, cu atat te aventurezi mai mult. Si rezultatul… pe masura 🙂

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.