Câteodată, o aşa-zisă exclusivitate te poate face de cacao

Ca de exemplu, România TV. De ieri, televiziunea cu burtiere mereu galbene o dă întruna cu moartea cetăţeanului Cioabă, transformat în rege, chiar şi autoproclamat. Până şi duminică seara oamenii de acolo discutau numai despre măreţul eveniment. Au ajuns să se laude că au fost primii care au aflat de sucombarea din Turcia – exclusivitate, nu? Nu mă miră, la ce bulibăşeală e la postul ăsta. Dar e penibil, zău!

Aşa cum penibil e şi supratitlul în care zic că milioane de romi sînt în doliu.

În primul rând că ţigani s-au declarat doar puţin peste juma’ de milion de locuitori ai ţării. Şi chiar dacă ar fi milioane, fac pariu că mulţi nici măcar nu ştiu ce s-a întâmplat ori, sincer, nu-i interesează. Am văzut dimineaţă vreo doi etnici de ăştia mult mai interesaţi de cafeaua de la terase, decât de moartea lui Cioabă. Sau poate că aşa înţeleg ei să ţină doliu.
Până la urmă, şi presa are partea ei URIAŞĂ de vină în hiperbolizarea decesului regal. Cine îi bagă în seamă pe bocitori? Cine trimite care de transmisie cu duiumul ca să transmită – fiecare în exclusivitate 😉 – durerea nemărginită şi urletele asurzitoare? Ne cam merităm soarta, nu?

P.S. Cât de nesimţit trebuie să fii să ceri bani de la statul român – adică de la cetăţenii ţării ăsteia – să plăteşti ceea ce tu te-ai angajat că vei achita? Când co-etnicii tăi vin la paranghelii cu limuzine de sute de mii de euro, tu te milogeşti la Guvern, invocând faptul că eşti cetăţean român, abandonat, bietul de tine, printre străini… Bine că în rest te crezi deasupra legii, nu mai eşti cetăţean român, ci te supui numai regulilor create de neamul tău.

Oricum, a murit un om şi e o durere pentru familie. Dumnezeu să-l odihnească!

2 Comments

  1. Adi, sunt de acord cu tine, e penibil ce fac televiziunile, dar nu crezi ca parte din vina o poarta si audienta? O televiziune care nu are nimic senzational, exclusiv, o televiziune despre care nu se vorbeste… nu prea exista, asa-i?

  2. Senzațional e una, termenul a fost făcut mare de DD, iar exclusiv e alta. Ai dreptate, pe de o parte. Televiziunile noastre respiră cancanuri și parcă nu pot exista fără ele. Cu una sau două excepții. În schimb, am avut posibilitatea să văd ce emit și cum tratează știrile televiziunile nemțești. Altă lume…
    P.S. Nu-i fac statuie, știu că nimeni nu e perfect – și nici nu se poate -, dar Digi24 chiar nu gonește după senzaționalisme ieftine. Cât despre audiență, toți ne-o dorim, dar nu cu orice preț. Altfel, nu am fi jurnaliști. Scopul e să informăm corect… Cât mai multă lume! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.