Youtube, deci exist: Oradea şi accidentul de avion

Nu vorbesc aici de tragedia din Apuseni, ci de accidentul din iunie 2005, când lângă pista aeroportului din Oradea se prăbuşea un avion de mici dimensiuni. Instructorul, care era şi proprietarul maşinăriei, şi elevul lui au avut noroc cu carul şi nu au păţit nimic. Căzuseră după ce motorul li se oprise la aterizare. În schimb, acest avion – destul de scump – a ars în întregime.

Aşadar, cei doi au ieşit din avion pe propriile picioare şi n-a fost nevoie de comandament de urgenţă, de intervenţie SMURD sau Romatsa ori de triangulaţii ale STS-ului. Nici măcar localnicii nu au ştiut ce şi cum până la ştirile de seară, când deja se lăsase tăcerea peste câmpul deranjat doar de un ARO galben şi de o mână de jurnalişti.

Mi-am amintit de acest accident după nenorocirea produsă în Apuseni şi am căutat în arhiva subsemnatului. Am găsit nişte imagini de atunci.

Accidentul se întâmplase duminica şi, dacă nu mă înşel, a apucat prima parte a jurnalelor de ştiri. Doar o singură zi. Din fericire!

Din câte îmi amintesc eu, a fost unul dintre cele două incidente aviatice grave petrecute în Oradea. Al doilea a fost ieşirea de pe pistă a avionului lui Ion Ţiriac, care a stat ani la rând, „parcat” lângă gardul aeroportului. S-a petrecut în 2009, când fiul lui Ţiriac venea la Balc, la vânătoare.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.