Hugo’s – locul unde mâncarea chiar merită like

De felul meu nu eram un tip cârcotaş. Acceptam prea repede orice lucru şi, de exemplu, nu eram deloc pretenţios la mâncare în restaurante. Mergeau şi cartofii prăjiţi cu ceafă de porc – n-am nimic cu felul ăsta de mâncare, e bun, 🙂 dar nu e unicul pe Terra. Şi nu comentam nimic nici la ifosele vreunui ospătar mai idiot.

NU ERA BINE! Era o situaţie care nu trebuia să rămână aşa, iar schimbarea s-a întâmplat în timp. Un mare merit îl are doamna mea, care mi-a explicat că, dacă vrei să evoluezi, nu trebuie să te mulţumeşti cu orice şi oricum.

„Trebuie să ai pretenţii de la tine şi de la viaţă!”

Acum sînt mult mai atent: la ce se întâmplă în jurul meu, la oameni, la situaţii, la servicii. Şi am devenit un mic cârcotaş. Am zis mic… deocamdată. 😉 Mai tac şi acum când nu-mi place ceva, zâmbesc timid şi zic că a fost „ok” chiar dacă nu a fost pe placul meu, dar sînt mai selectiv cu oamenii, serviciile, produsele.

Dacă nu mi-a plăcut unul dintre cele enumerate mai sus, puteţi fi sigur că ocolesc omul şi nu mai folosesc niciodată produsul care nu mi-a plăcut. Ori nu mai pun piciorul în localul unde am fost insultat ca şi consumator. Nu dau nume, dar pe lista neagră sînt deja câteva.

În schimb, dacă am fost tratat cu bun-simţ, cu civilizaţie şi respect şi dacă produsul oferit a fost de calitate, devin client fidel. Nu de ăla care aruncă cu sutele de lei, ci unul care revine cu drag şi se simte bine într-o atmosferă plăcută.

Aşa cum se întâmplă de ceva timp, de când eu şi Neia mea am descoperit restaurantul Hugo’s din Oradea. E la ieşire din oraş, spre Băile Felix, pe stânga. E simplu de găsit, e la parterul hotelului Sky. Am decis să-i trecem pragul după ce am auzit numai lucruri bune. Am fost curioşi să vedem cum e, dar am fost oarecum circumspecţi – e greu de găsit un restaurant bun.

meniu Hugos1 (1) meniu Hugos1 (2)

Mi-a plăcut atmosfera: plăcută, fără gălăgie, fără fum de ţigară, fără mirosuri de toate felurile. Am găsit repede o masă – nu prea aveau clienţi, dar ne-am lămurit repede că nu produsele erau de vină pentru asta, ci mai degrabă poziţionarea în afara oraşului. Deşi ăsta ar putea fi chiar un avantaj. 🙂

Am remarcat din prima curăţenia şi atitudinea ospătarului: profesionist până în măduva oaselor, de bun simţ, atent cu clientul, dar nu agasant, un perfect cunoscător al meniului şi al combinaţiilor necesare pentru o masă gustoasă (mare calitate, pe cuvânt!) mereu cu zâmbetul pe buze.

Prima dată când am fost ne-a făcut câteva recomandări, dar ne-am luat libertatea să comandăm cam ce ne-a plăcut nouă din meniu. Adică asta:

meniu Hugos1 (5) meniu Hugos1 (6)meniu Hugos1 (4)

Neia mea a preciat biftecul, eu pastele şi carnea. 😀 Am completat cu prăjituri… Am făcut o pauză de înghiţit în sec.

prajituri Hugos (1) prajituri Hugos (2)

A doua oară am ţinut cont de recomandările ospătarului şi ne-am felicitat pentru asta:

Hugos a doua oara (2) Hugos a doua oara (3) Hugos a doua oara (4)

Sosul cu miere şi piperul roşu de pe costiţele excelent făcute m-au făcut să consider preparatul drept cel mai bun pe care subsemnatul l-a mâncat într-un restaurant de la noi ori din alte ţări. 🙂

– Meniul e conceput de români, iar mâncarea e preparată de un bucătar român, am aflat cu bucurie de la ospătar.

Totuşi, să nu credeţi că nu am găsit ceva în neregulă. Mai precis două chestii.

Prima: deşi am fost două persoane care am mâncat costiţele cu mâna – aşa se face şi chiar ospătarul ne-a îndemnat zâmbitor să nu ne chinuim cu furculiţa şi cuţitul – am primit doar un singur recipient cu apă pentru spălatul mâinilor. Poate greşesc, dar era mai ok să fie două. Bai mare nu a fost, pentru că jumătatea mea avea şerveţele umede care şi-au dovedit utilitatea.

A doua: chiar dacă în oferta restaurantul scrie că la fiecare comandă clientul primeşte un pahar cu vin sau un suc din partea casei, am beneficiat de acest lucru doar la prima trecere prin local. A doua oară nu.

Sunt chestii minore, care nu au tăiat din aprecierile pe care le-am transmis bucătarului şi simpatia noastră pentru ospătar. Din partea mea, Hugo’s are patru stele şi trei sferturi dintr’a cincea. 😀

Recomand oricui să treacă pe acolo. Îmi vei mulţumi în gând, vă asigur, după festinul culinar care vă va încânta papilele. 🙂 Mai ales că şi preţurile sînt decente. Parol!

P.S.1 Postarea nu are caracter publicitar. Pur şi simplu mi-a plăcut ce am găsit acolo şi vreau să ştie şi alţii.

P.S.2 Data viitoare când ajungem la Hugo’s eu voi comanda pui marocan. Aşa am fost sfătuit. Aşa o să fac.

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.