Ceasul referendumului din turnul Primăriei

Pe principiul „io vara nu dorm” 😉 , cei care se ocupă de campania pentru referendumul local din 14 iunie nu şi-au luat zile libere de Rusalii. Luni dimineaţa, în drumul spre redacţie (nu, n-am avut nici eu zi liberă; în presă nu prea există aşa ceva) am observat că turnul Primăriei orădene avea cingătoare nouă. 🙂 Una roşie, ce anunţa scrutinul de la jumătatea primei luni de vară.

Când am ieşit de la redacţie, i se adăugase alta albastră, ce-mi transmitea că în turn bate ceasul unirii.

turnul referendumului 010615

Aşadar, dacă vorbim de ceasul unirii Oradei cu Sînmartinul – asta e traducerea mesajului, nu? – pe acelaşi principiul putem spune că la ore fixe se aude „Marşul referendumului” – ceva de genul „Oradea mare/ Oradea tare/ la noi să fii…” 🙂

Dincolo de glumă, ideea „cingătorilor” nu e rea, din punctul de vedere al promovării referendumului. De Crăciun i se pusese construcţiei o fundă cam în acelaşi stil şi mi s-a părut chiar ok găselniţa.

Şi pentru că nu mă pot abţine să fiu chibiţ, spun că eu aş fi făcut mai mari, mai vizibile mesajele de pe cele două banderole. Să le vadă toată lumea – de la cei cu vederea tânără până la cei care abia fac zoomul prin lentilele ochelarilor (aici se încadrează şi subsemnatul). Mai ales că loc este din plin pe faţada turnului.

P.S. În această postare nu am pus problema temei referendumului – discuţiile se tot poartă, mai ales pe internet, iar eu mi-am spus opinia. Acum mă interesează strict această modalitate de promovare a scrutinului.

3 Comments

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.