Îţi plimbi copilul cu maşina? Citeşte povestea scaunelor auto care salvează vieţi!

Îţi plimbi copilul cu maşina? Citeşte povestea scaunelor auto care salvează vieţi!

Maşina va fi întotdeauna o capcană mortală pe roţi, mai ales pentru bebeluşii care sunt transportaţi fără a fi supuşi unor reguli de protecţie şi siguranţă. Statisticile recente arată faptul că un număr nefast de accidente rutiere se întâmplă zilnic, iar procentul bebeluşilor decedaţi în urma acestora este unul ridicat. Un procent înfiorător care nu pare a-i înspăimânta pe mulţi dintre părinţii care nu alocă o importanţă desăvârşită scaunelor auto special create pentru protecţia şi siguranţa micuţilor lor. Adesea, toţi cei care se urcă în maşină şi îşi aşează micuţii pe bancheta din spate fără niciun sistem de protecţie nu conştientizează pericolul care se poate întâmpla chiar în momentul următor. Fie este o lipsă majoră de conştientă, fie se gândesc că arta lor într-ale condusului este mult prea ridicată pentru a fi implicaţi într-un accident rutier. Ei bine, dacă eşti părinte şi îţi plimbi copilul cu propriul autoturism, ţine cont de faptul că „maşina morţii” poate fi chiar maşina ta! Nu îi obstrucţiona copilului tău şansa de a avea o viaţă frumoasă sau, mai ales, nu îl priva de trăirea ei!

Scaunul auto salvează viaţa copilului tău! Cât de important este să îţi echipezi maşina cu acest accesoriu?

Este de ajuns să faci un simplu research pentru a găsi mii de accidente rutiere sau, mai uşor, este suficient să deschizi televizorul în timpul orar al ştirilor pentru a auzi zeci de cazuri în care au fost implicate familii. Proporţia numărului de răniţi în detrimentrul numărului de morţi este unul mic, mai ales dacă vorbim despre copii care nu au beneficiat de un sistem de siguranţă în timpul impactului. Cazurile pot varia de la o situaţie la alta, astfel că poate fi vorba despre ciocnirea a două autovehicule, impactul propriei maşini cu un anumit corp contondent de pe carosabil, căderi în prăpastie sau apă, alunecări de teren etc. Însă, indiferent de situaţie, studiile şi cazurile reale (cele de zi cu zi) au demonstrat faptul că bebeluşii aflaţi într-un scaun auto în timpul impactului supravieţuiesc într-un mod miraculos.

Acest lucru se datorează faptului că scaunul auto a fost proiectat special pentru a avea un sistem de siguranţă eficient, iar cel mai nou model scoate în evidenţă centura de siguranţă în cinci puncte. Aceasta are un sistem de prindere avansat, astfel că în momentul impactului (indiferent dacă maşina se poate răsturna), copilul rămâne în scaunul auto. Mai mult decât atât, faptul că noile modele de scaune auto pot fi montate pe sistem isofix face ca structura de rezistenţă a scaunului auto să fie una avansată, astfel că, indiferent de intensitatea impactului, acestea vor rămâne în poziţia iniţială fără a se desprinde de pe bancheta autovehiculului. Părinţii implicaţi în accidente rutiere alături de micuţii lor au declarat faptul că viaţa prichindeilor a fost salvată de scaunul auto în care stăteau. Aşadar, în rândul lor, scaunul auto este văzut ca „îngerul păzitor” al celor mici pe toată durata călătoriilor, prezenţa sa, afirmă ei, fiind absolut necesară în rândul celor care sunt nevoiţi să călătorească cu prichindeii lor în trafic.

Orice scaun auto va salva o viaţă la un moment dat, iar dacă îţi doreşti ca aceasta să fie cea a micuţului tău nu este de prisos să începi căutarea unui accesoriu auto pentru maşina ta. De exemplu, în magazinul online Babyneeds.ro vei găsi cele mai performante scaune auto pe care le poţi achiziţiona la cel mai bun raport calitate-preţ!

ADVERTORIAL

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.