Podul, pisi şi maşinile

Construit doar după ce oamenii s-au umplut de praf, trecând direct peste lucrările începute în Piaţa Unirii, şi rămas singur pe lume 🙂 în ciuda efortului unui necunoscut de a-i cere un „frate” în zonă, podul de lemn de peste liniile de tramvai din centrul Oradei a devenit mai nou punct de atracţie… monden pentru unele pisi din zonă.

pod de lemn Unirii

Par egzamplu, într-o bună zi două fătuţe d’astea blocaseră un sens şi jumătate de circulaţie pe trecătoarea de lemn şi stăteau la poveşti. Oamenii, şi ăia molâi, aşteptau la rând să se elibereze un sens ca să poată trece. Pisi n-aveau treabă şi nu se sinchiseau. Ele râdeau şi povesteau fix în mijlocul podului. Şi, ca orice stupide care se respectă, aveau lângă ele a treia componentă a structurii mononeuronale, care stătea, se uita tâmp într-un punct fix şi bălăngănea o pungă.

Au aruncat o privire lipsită total de IQ spre un nenea care, enervat de nesimţirea lor şi nepăsarea celorlalţi, le-a zis scurt „Aici v-aţi găsit să bârfiţi? Haida!” N-au răspuns, semn că nu erau capabile de un dialog cu un om normal, dar şi-au spus un „pusi, tu!” şi au catadicsit să se pună în mişcare. Nu ştiu dacă şi-au spus tot ce au avut de spus despre nimic, dar e cert că s-au făcut remarcate. 🙂 Probabil ştiau că prostia iese în evidenţă.

Podul de lemn a mai fost martorul unor fenomene de genul ăsta. Altădată, o pisi cu maşină cum altfel decât roşie a parcat în aşa fel încât oamenii ce intrau pe pod trebuiau să devină fotomodele, să se subţieze şi să se strecoare printre minivehiculul tipei şi maşina unui alt deştept care staţiona într-un mare fel.

A reuşit performanţa să blocheze şi accesul camioanelor care lucrau la şantierul din zonă. Asta până când un nenea transpirat a claxonat din maşină şi a chemat-o la ordine. Madmoazela s-a executat şi a mutat minimaşina roşie fix lângă un gard din zonă. Atât de aproape, încât n-a avut cum să deschidă portiera. 🙂

A urmat o trecere lungă de câteva minute de pe scaunul şoferului pe cel din dreapta şi ieşirea victorioasă pe uşa pasagerului. 😀

După care, evident, s-a dus spre pod, unde s-a întâlnit – ghici! – cu o altă pisi 😉 cu care s-a pupat (chick style) şi, aleluia!, şi-au continuat drumul fără să se oprească pe pod. 😀

parcare centru Unirii

Apropo de chestia cu maşinile care parchează în centrul Oradei şi blochează utilajele. Nu ştiu cine a avut ideea creaţă de a-i lăsa pe şoferi să-şi abandoneze car-urile în zonă, dar bănuiesc că s-a dorit să se scape de acuzele că nu sînt locuri de parcare în piaţă şi s-a făcut un compromis. Nu s-a luat însă în calcul că şoferiii utilajelor şi camionagii trebuie să fie adevăraţi aşi ai volanului şi să facă adevărate fapte de măestrie ca să se strecoare printre maşinile parcate aiurea, la întâmplare.

Plus că eu nu aş avea curajul să îmi las autoturismul din dotare acolo. Risc mereu să mi-o zgârâie cineva ori copiii ce ies de la şcoală să-mi deseneze pe kilele de praf depuse zilnic. Pe lângă asta, e aiurea ca toată lumea să parcheze gratis peste tot în zona şantierului, chiar şi pe spaţiul verde, iar câţiva metri mai încolo, în parcările galbene, să fii amendat dacă nu ţi-ai pus tichet.

1 Comment

  1. O adevărată bătaie de joc legea junglei aplicată în centrul orașului cu parcările. Municipalitatea încurajează parcarea aiurea, pe spațiul verde, pe unde apuci, pentru că și așa nu pățești nimic. De ce să plătești să parchezi pe galben sau pe alb când poți bloca lucrările la pacarea subterană sau la Piața Unirii și poți să o faci gratis!

    Iar la categoria pisi… am ochit eu niște motănei care se cred cei mai tari din parcare… și sunt tolerați și de poliție și de municipalitate.

    În capătul străzii Alecsandri, spre Parcul 1 Decembrie, sunt câțiva clienți care își lasă bolizii chiar în fața pizeriei, aproape de stația de autobuz. Pe loc ilegal, evident.

    Cel mai mișto e vineri sau sâmbătă seara, când polițiștii stau în zonă și nici nu se sinchisesc să le spună ceva șoferilor parcați ilegal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.