„Omul ok din Beiuş” pe care l-am întâlnit la Viena

– Omul pare ok. Se pricepe la instalat de antene, am citit lucruri bune despre el. Plus că e din  Beiuş.

Ultima parte m-a convins. Glumesc! 🙂 Adevărul e că mă bucur când se spun lucruri bune despre beiuşenii mei, dar nu asta m-a interesat în primul rând când Neia mea mi-a spus despre românul din  Viena. Aveam nevoie de cineva care să regleze antena de pe balcon ca să putem vedea şi noi în concediu şi altceva în afară de 1001 de posturi arăbeşti, două nemţeşti şi două de ştiri în engleză. Iar cel găsit de Neia mea părea că se pricepe.

Avusesem timp de vreo doi ani TVR Internaţional şi Pro TV Internaţional. Oarecum era suficient dacă nu stăteam decât un weekend în capitala austriacă. Dar dacă rămâneam mai mult, mie-mi lipseau meciurile şi ştirile, iar doamnei mele emisiunile la care se uită în ţară. Am încercat eu să mişc antena în căutarea unui satelit cu mai multe posturi româneşti, dar n-am reuşit decât să găsesc şi mai mulţi arabi. 😀 Plus un milion de posturi italieneşti, care băgau non-stop teleshopping. 🙁

Aşa că am decis noi doi să apelăm la un specialist care să identifice cam de unde vin posturile din ţara natală. La prima vedere ar fi greu de găsit unul în Viena, nu? Nici vorbă, pentru că Neia mea şi-a activat funcţia de „search” pe Facebook, în grupurile de români din Austria.

N-a durat mult şi am primit confirmarea de la începutul postării. De acolo am intrat eu pe modul „call” 😀 şi am luat legătura cu „omul ok din Beiuş”. Prima dată prin mai, când n-am apucat să ne vedem pe motiv de „noi ne grăbim, lăsăm pe data viitoare„. Iar data viitoare a fost joia asta, când s-a prezentat punctual la adresa pe care a găsit-o repede. Mai puţin etajul, dar ăsta nu i-l spusesem. 😉

Îl cheamă Ovidiu Gal. E serios, e profesionist, e implicat, e de bun simţ. Şi e din Beiuş – asta contează mai puţin pentru unii, pentru mine, cum ziceam, e motiv de mândrie să-mi ştiu „consătenii din Binş” apreciaţi în lume. Are o poveste de viaţă interesantă – am aflat puţin din ea la o discuţie purtată după ce a reglat antena, a reparat o priză şi s-a chinuit să facă să funcţioneze o jumătate de plită (asta însemnând inclusiv nişte vorbe de bine din partea unei tanti şefă de scară, supărată că îi cerem cheia de camera siguranţelor la 10 seara 😀 – dacă numai ea o avea…).

Îl recomand pe Ovidiu oricui vrea să-şi instaleze o antenă, are probleme cu televizorul sau nu-i merge ceva în reţeaua electrică din casă. Şi românilor din Viena, dar şi austriecilor. „Omul ok din Beiuş” e de un an şi jumătate din Austria – a mai fost în Roma – şi încă învaţă germana, dar se face înţeles. Nu-i merge chiar cum îşi doreşte, dar nu s-a plâns o secunde şi munceşte cât poate de mult că să-şi câştige traiul. Are noroc că nu e singur: e şi familia cu el, soţia şi doi copii.

Ca Ovidiu sînt mulţi români faini care au plecat din ţară să muncească în străinătate. Cu câţiva m-am auzit la telefon în cadrul căutărilor pentru reglatul antenei. Mi-au spus exact ce fac şi cât cer pentru serviciul lor: nu sînt scumpi şi nu se ascund după deget, încercând să te ducă cu zăhărelul.

E bine să ştii că sînt conaţionali de-ai noştri pe care te poţi baza şi departe de casă, prin străinătăţuri. 🙂

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.