Vrei să îţi organizezi nunta după codul bunelor maniere? Află când şi cum trebuie să trimiţi invitaţiile pentru a evita situaţiile jenante!

invitatii de nunta

Crezi că a face nunta este la fel de uşor ca şi momentul în care baţi din palme? Dacă vrei să aplici codul bunelor maniere în ceea ce priveşte organizarea nunţii, atunci acest moment este o adevărată provocare pe care trebuie să o îndeplineşti cum se cuvine! Cele care îţi vor da cele mai mari bătăi de cap sunt invitaţiile de nuntă, cele care îţi anunţă în mod oficial uniunea prin tainele sacre ale căsătoriei. Atunci când vine momentul să le alegi te poţi baza pe propriul simţ estetic, însă trebuie să ai în vedere şi modul în care acestea se îmbină cu tematica evenimentului. Dacă va fi o nuntă de tip formal, atunci şi invitaţia trebuie să descrie aceeaşi tentă, iar dacă evenimentul tău va fi unul mai informal, avându-i alături doar pe apropiaţi, atunci „micul crainic” poate fi cu tente uşor comice. Însă, important este modul în care vei trimite invitaţiile şi, mai ales, momentul în care îţi vei anunţa oficializarea căsătoriei prin intermediul său!

Care este momentul oportun pentru a anunţa nunta prin intermediul invitaţiilor?

Momentul oportun pentru a-ţi anunţa nunta prin intermediul invitaţiilor va fi ales în funcţie de tipul evenimentului pe care îl vei organiza. Aşadar, dacă este vorba despre o nuntă împărătească la care participă un număr mare de invitaţi, atunci este nevoie să îţi anunţi evenimentul cu două luni înainte, astfel încât aceştia să se pregătească pentru marea petrecere. De asemenea, în momentul în care cei care vor participa la nunta ta locuiesc într-o zonă îndepărtată sau trebuie să călătorească cu avionul pentru a ajunge la evenimentul tău, codul bunelor maniere indică faptul că invitaţiile trebuie livrate din timp. Dacă nunta ta va fi una la care participă un număr mic de persoane, atunci poţi trimite invitaţiile în luna respectivă, mai ales dacă va fi oficializată într-o manieră informală.

Ce nu trebuie să faci atunci când livrezi invitaţiile pentru a anunţa propria nuntă?

În conformitate cu regulile impuse în codul bunelor maniere pentru organizarea nunţii, invitaţiile nu trebuie să conţină anumite informaţii referitoare la tipul de costumaţie impus, întrucât invitaţii îşi vor da seama cum trebuie să se îmbrace în funcţie de tipul invitaţiei pe care o vor primi. Cu cât este mai elegantă şi rafinată (vezi modelele regăsite în magazinul online Mandiva.ro), cu atât invitaţii vor lua în considerare alegerea unor piese vestimentare exclusiviste. De asemenea, invitaţiile nu vor fi marcate cu etichete tipărite în care se regăsesc numele celor care vor participa la nuntă! Fie vei opta să renunţi la personalizarea cu numele invitaţilor, fie le vei marca cu scrisul de mână (chiar dacă îţi va ocupa mai mult timp).

Nunta este un eveniment special din viaţa oricărui cuplu, iar organizarea riguroasă şi respectarea tuturor normelor existente în codul bunelor maniere poate conduce către succesul momentului mult visat!

ADVERTORIAL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.