Pod blocat cu bolovani în centrul Oradei

Experienţa te învaţă. Asta şi-or fi zis autorităţile din Oradea când au hotărât să blocheze cu tone de bolovani accesul pe podul din centrul oraşului.

pod blocat cu bolovani (2)

Lunile trecute de la începerea lucrărilor au demonstrat că şoferul băştinaş e descurcăreţ. Ştie să mute grilajele care îi interzis intrarea în zona şantierului şi să parcheze la câţiva centimetri de muncitori ori să treacă impasibil pe interzis, pe sub nasul poliţiştilor puşi, cică, să nu-l lase. 🙂

„Aşa că, dacă nici indicatoarele, nici agenţii nu-s suficienţi, atunci punem nişte bolovani. Să vedem cum convingi o ditamai stânca să se dea la o parte şi să te lase să treci, tu, meltean, pe patru roţi.”

Aşa au apărut bolovani pe podul Sfântul Ladislau, la capătul dinspre Piaţa Ferdinand. Arată ca şi cum s-ar fi prăbuşit de pe un versant, atâta doar că versantul a fost vreo basculantă care i-a adus în zonă.

pod blocat cu bolovani (3)

pod blocat cu bolovani (4)

Privind din unghiul explicaţiei de mai sus, măsura poate avea o logică. Dar, totuşi, parcă e exagerată. Sîntem în 2015, ne considerăm oraş european şi civilizat – cred că erau suficiente nişte indicatoare, un echipaj de Poliţie şi amenzi date pe bune, fără indulgenţă din partea oamenilor în uniformă.

Deocamdată, prin faptul că sînt două movile îi împăcăm pe toţi orădenii care se contrau pe tema numelui podului. Uneia îi zicem „masivul Ferdinand„, celeilalte „masivul Sfântul Ladislau„. 😀

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.