11 fotografii de pe DN76. Ăl de e cel mai prost din Bihor

În scurta evadare în afara ţării am avut prilejul să constat de ce în Austria, cel puţin, eu nu mai înjur la volan. (În rest, recunosc, le doresc toate „cele bune” administratorilor de drumuri naţionale distruse din România şi politicienilor care ne mint cu neruşinare că vor repara şoselele ca într-o zi să putem circula şi noi ca oamenii.)

În fostul imperiu nu am de ce să recit din vocabularul birjarilor. Conduc degajat, mai nou fără ajutorul GPS-ului 😉 – la ei indicatoarele chiar te duc la destinaţie, la noi n-aş paria pe asta. Denivelările sunt rare spre inexistente, iar gropile… Cred că nu au un cuvânt în dicţionar pentru aşa ceva. Aşa că „CNN-ul” s-a simţit în mediul lui pe străzile şi autostrăzile din ţara lui Niki Lauda.

Toate astea mi-au amintit de cele 90 de minute pe care le parcurg până la ai mei acasă, din Oradea în Beiuş pe incredibil de distrusul DN76. 90 de minute pentru 60 de kilometri! Asta în epoca în care ne pregătim să trimitem echipaj uman pe Marte. 🙁

Colegul Sanyi Nyulas a fost recent în zonă, de fapt după Beiuş, la Ştei, şi mi-a trimis nişte fotografii de pe câmpul de bătălie. Pardon, de pe aşa-zisul şantier de pe DN76, de fapt o uriaşă bătaie de joc la adresa şoferilor. Şoferi care se mărginesc să înjure şi să îndure.

Sînt 11 fotografii ale nesimţirii, indiferenţei şi cum mai vreţi să-i ziceţi! Ar mai fi ceva de spus?

Drum spre Stei DN76 (1) Drum spre Stei DN76 (2) Drum spre Stei DN76 (3) Drum spre Stei DN76 (4) Drum spre Stei DN76 (5) Drum spre Stei DN76 (6) Drum spre Stei DN76 (7) Drum spre Stei DN76 (8) Drum spre Stei DN76 (9) Drum spre Stei DN76 (10) Drum spre Stei DN76 (11) foto: Sanyi Nyulas

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.