Atunci când începi să dezvolţi o afacere în zootehnie, este important să fii informat în legatură cu principalele mijloace şi echipamente agricole de care ai nevoie, astfel încât afacerea ta să fie una de succes, iar banii investiţi să fie amortizaţi într-un timp cât mai scurt. Dacă deja ai o fermă de bovine sau te gândeşti să îţi deschizi una, ia în considerare achiziţia unor aparatele de muls performante şi a unor tancuri de răcire de calitate, astfel încât una dintre materiile prime obţinute, laptele, să fie de cea mai bună calitate.
Care este rolul aparatelor de muls şi a tancurilor de răcire în procesul de obţinere a laptelui?
Pentru ca procesul de colectare şi de depozitare a laptelui să se facă în cele mai bune condiţii, ai nevoie de două echipamente indispensabile, astfel încât laptele să fie de cea mai bună calitate, iar cantitatea obţinută să se ridice la nivelul aşteptărilor.
Rolul aparatelor de muls
Dacă privim întregul proces de colectare a laptelui şi de depozitare a acestuia, vom observa că începutul lui se realizează cu ajutorul aparatelor de muls, iar finalul cu tancurile de răcire. Astfel, aparatele de muls sunt echipamentele care facilitează procesul de colectare a laptelui şi asigură un mediu igienic pentru laptele proaspăt muls. Mai mult decât atât, întregul proces este mult facilitat, întrucât efortul, care odată era realizat manual, astăzi se face prin mijloace tehnice. Astfel, veţi ajunge la stadiul în care veţi înjumătăţi timpul de colectare şi de prelucrare a laptelui, chiar şi în cazul unei ferme mari. Mai mult, laptele este imediat colectat într-un spaţiu cu condiţii şi temperatură ideale de stocare, pentru asigurarea calităţii acestuia.
Ce fac tancurile de răcire după ce laptele a fost muls?
Imediat după ce laptele a fost muls, tancurile de răcire a laptelui au grijă ca acesta să fie depozitat în medii igienice şi la o temperatură de depozitare ideală, pentru ca proprietăţile şi calitatea acestuia să rămână aceleaşi. Practic, răcitoarele de lapte de la Inox Center ajută la procesarea corespunzătoare a laptelui, pentru ca acesta să poată fi comercializat la calitatea sa cea mai bună. Practic, imediat după ce a fost muls, tancul de răcire pentru lapte, datorită materialelor din care este confecţionat, are rolul de a împiedica dezvoltarea şi apariţia bacteriilor specifice produselor lactate. Tancul de răcire va avea rolul de a menţine temperatura în care este depozitat laptele la 4 grade Celsius şi, astfel, asigurarea unei calităţi bune a lichidului, imediat după mulgere.
Unde găsesc cele mai avantajoase oferte de preţ la tancuri de răcire şi aparate de muls?
Dacă sunteţi în căutarea magazinelor cu cele mai avantajoase oferte la echipamentele agricole, atunci intraţi pe pagina web a magazinelor Inox Center şi Fermierul Afacerist şi alegeţi echipamentele agricole necesare succesului afacerii în domeniul zootehnic.
ADVERTORIAL