Madagascar. Călător pe insula pământului roşu

Dacă m-ar fi întrebat cineva înainte de decembrie 2015 ce ştiu despre Madagascar, i-aş fi răspuns:

https://www.youtube.com/watch?v=hdcTmpvDO0I

Şi mai ştiam că, în ciuda a ceea ce am văzut la cinema, în Madagascar nu există pinguini. 😉 Asta ca să nu mă întrebe nimeni dacă am întâlnit astfel de animale pe insula de lângă Africa.

În schimb, după decembrie 2015 ştiu mai multe despre Madagascar decât aş fi crezut că o să aflu vreodată. Şi asta pentru că viaţa şi doi oameni minunaţi, dragi sufletului meu, mi-au dăruit o vacanţă de sărbători departe de Europa natală, tocmai pe insula pământului roşu, care era o dată în inima supercontinentului Gondwana. (Asta am aflat-o în timpul documentării dinaintea plecării – am citit-o undeva, pe internet şi mi-a rămas în memorie.)

Am petrecut 16 zile în ţara lemurienilor, pe cea de-a patra insulă ca mărime din lume. Apropo de lemurieni, am ajuns şi într-un parc natural, în care i-am putut admira de aproape. Iată nişte dovezi.

Lemurian MadagascarLemurian 1 MadagascarLemurian 2 MadagascarKing Julien Madagascar

Am văzut cu propriii mei ochi – peste care am pus uneori şi ochelarii, ca să observ mai clar – ce înseamnă altă cultură, alte locuri, altă civilizaţie. Am fost încântat, surprins, îngrozit ori marcat, dar niciodată un lucru, o situaţie nu m-au lăsat indiferent. Au fost imagini cu care nu m-am întâlnit niciodată în altă parte – deşi, recunosc, nu am fost niciodată călătorul care mi-aş fi dorit să fiu. A fost o experienţă intensă din momentul îmbarcării până în cel al revenirii acasă. Au fost întâmplări care m-au forţat să-mi folosesc la maximum cunoştinţele de limbi străine ori întreg tupeul, dar care m-au convins că un om poate izbândi indiferent de situaţiile prin care trece. 🙂

Le voi dezvălui pe unele dintre ele pe blog, într-un serial de călătorie întins pe mai multe episoade. Voi încerca să descriu cât mai bine unele experienţe prin care am trecut, voi încerca să fiu util prin mici sfaturi celor care vor să ajungă în marea insulă din Oceanul Indian. Şi mă voi ţine de promisiunea făcută unui simpatic şi profesionist jurnalist din Madagascar, pe care l-am cunoscut în Antananarivo, de a-i trimite impresiile mele. Mi-a spus că le va publica într-unul din ziarele pe care le conduce în capitală şi vreau să-i arat că mă ţin de cuvânt.

Voi începe chiar de mâine. Până atunci postez câteva din cele peste 1000 de fotografii realizate în vacanţa mea specială. Misaotra, Madagascar!

Madagascar1Madagascar la Croc FarmFetita in MadagascarNatura MadagascarTaxi Tanavanzatori AntananarivoTana de susAntananarivo2case AntananarivoTana furtunaHaine uscat TananarivoCentru Antananarivo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.