Dăruieşte un film unui copil fără posibilităţi

– Când ai fost ultima dată la un film?

Mă uit surprins la colegul de masă din pub şi pentru câteva secunde memoria mea intră în modul „buffering”. Caut în amintiri să găsesc momentul cel mai apropiat în timp în care am călcat într-o sală de cinema. Reuşesc să identific perioada în care am văzut un film dintr-o sală de cinema: anul trecut, prin vară. Ceva romantic, evident, că doar am fost cu jumătatea mea, aşa cum facem în ultimii şapte ani. 🙂 Doar acasă mă uit la thriller-uri ori „filme cu bătăi” – cum le ştiam în copilărie.

Îi zic asta partenerului meu de cafea matinală, fără ţigară – că aşa e legea, iar noi sîntem nefumători. Tipu’ zâmbeşte.

– Fac pariu că ai fost miercurea.
– De unde ştii? Mă mir, că nu are faţă de ghicitor ori de mentalist.
– E ziua aia unu+unu. Cumperi un bilet şi primeşti unu gratuit.

Omul e logic. Mă cunoaşte şi ştie că îmi plac filmele, dar şi să fiu chibzuit. Legătura se face atunci rapid. Adevărul e că mi-a plăcut oferta asta de la Orange şi ani la rând am profitat de ea. Că mă avantaja, evident. Doar că în ultima vreme, ocupat cu tot felul de chestii noi, care mi-au ocupat şi bruma de timp liber pe care o mai aveam, am cam uitat de obiceiul nostru de a ieşi miercurea la film.

După discuţia asta matinală, cu întrebarea de mai sus în minte, am intrat pe internet ca să-mi reîmprospătez memoria cu condiţiile şi toate celelalte informaţii legate de oferta… cinematografică. Aşa am aflat ceva care m-a uns la suflet. Nu că aş fi eu vreun sentimental prin definiţie, dar, vorba comisarului – „Am şi eu sensibilităţile mele…” 🙂

Pe scurt, că ştiu că ai mei cititori sînt oameni activi, care vor să ştie totul direct şi la obiect:

Cei de la Orange ne invită să ne continuăm bunul obicei de a merge miercurea la film, dar de data asta să o facem alături de un copil dintr-un mediu social defavorizat. Cu alte cuvinte, dacă sînteţi cinefili cu suflet mare puteţi dona al doilea bilet unui copil fără posibilităţi, pe care să-l cunoaşteţi miercuri, 6 aprilie, înainte de a intra în sala de proiecţie. Popcornul și sucul sunt din partea casei, dar distracţia o puteţi asigura chiar voi, mai ales că pentru puştiul lângă care veţi fi s-ar putea să fie prima dată când vede un film la cinema. 🙂

orange film

Pentru a participa la această acţiune trebuie să fiţi din București, Constanța, Pitești, Brașov sau Oradea, să aveţi peste 18 ani şi să vă înscrieţi în secţiunea dedicată de pe siteul Orange-ului. De altfel, toate informaţiile necesare le găsiţi pe pagina organizatorilor. Apropo, sînt 150 de locuri în această campanie, câte 30 pentru fiecare oraş.

Citind despre oferta asta, în memorie mi-a venit imaginea puştiului de acum 30 şi mai bine de ani, care fremăta de nerăbdare să ajungă în faţa uriaşului ecran alb şi se uita cu ochii mari la imaginile color care defilau în faţa lui. Iar apoi le explica tuturor – părinţi, prieteni, vecini, tanti de la magazin – cum salvase personajul principal toată situaţia. După care adormea visându-se cowboy, luptător ori… Ştefan Bănică jr. 🙂

Sincer, nu aţi vrea să vedeţi aceeaşi bucurie în ochii unui copil pe care îl duceţi miercuri la cinema? 🙂 Ştiu răspunsul. De aia îmi sînteţi dragi.

(Această postare e un ADVERTORIAL)

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.