Ultrașii lui Bayern, Trump și un vaccin anti-coronavirus

Acum ceva timp, ultrașii lui Bayern îl înjurau ca la ușa cortului (sau, mă rog, ca la portiera Mercedesului). Îndrăznise să bage bani într-o echipă și s-o aducă (pe mână cu federația, spun bavarezii) din liga a patra în Bundesliga. Apropo, e vorba de echipa orașului în care a crescut. Îl cam înțelegeți, nu? 🙂

Urmarea a fost că jucătorii din Munchen le-au întors spatele ”fanilor” și l-au aplaudat în ploaie, în fața galeriei adverse. Asta după ce, în semn de protest față de propriii suporteri, au renunțat la meci și au făcut o miuță de un sfert de oră cu gazdele de la Hoffenheim.

Apoi ar fi fost abordat de mister prezident of ză great America. I s-ar fi oferit, zice presa germană, chiar și un miliard de euro ca laboratorul la care e acționar majoritar să dea exclusivitate Statelor Unite pentru patentul unui viitor vaccin împotriva celebrului coronavirus COVID-19.

Omul s-a opus, pentru că nu-l interesau banii Unchiului Sam. Are suficienți, vreo 16 miliarde de dolari. A declarat, în schimb, că:

”Vrem să dezvoltăm un vaccin pentru întreaga planetă, nu doar pentru o țară, pentru anumite clase sociale sau pentru o parte a lumii. Acest vaccin, dacă e dezvoltat și testat cu succes, nu va fi o unealtă de putere sau de speculă. Își propune doar să salveze o criză globală. Mi-aș dori asta.”

Îl cheamă Dietmar Hopp și este acționar majoritar la compania CureVac, din Tubingen.

foto: wikipedia

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.