Povestea impresionantă a pantofilor de damă stiletto

Fără o pereche de pantofi stiletto, dressingul femeii moderne este gol. Acest model este parcă alegerea perfectă, indiferent de ţinuta purtată.

Numele de stiletto vine de la pumnalul folosit de gangsterii anilor ’50 şi se referă la acel toc cui înalt şi subţire; acesta poate ajunge şi la 25 de centimetri. Forma pantofilor stiletto de damă a fost asociata cu pumnalul stiletto, o armă letală folosită de aceşti gangsteri, datorită tocului ascuţit.

Pantofii stiletto sunt o armă în picioarele oricărei doamne sau domnişoare şi sunt preferaţi datorită sexualităţii şi feminităţii pe care aceştia o exercită.

Dupa cum spunea Marilyn Monroe: „Dă-i femeii perechea potrivită de pantofi şi va cuceri lumea.” Aceşti pantofi se pare că au ajuns să fie potriviţi pentru orice doamnă şi domnişoară, deci putem parafraza: „Dă-i femeii o pereche de pantofi stiletto şi va cuceri întreaga lume.”

Etapele evoluţiei pantofilor stiletto

Prima apariţie a lor a fost prin anii 1940, fiind purtaţi de excentrica solistă Mademoiselle Mistinguett. Pe atunci pantofii stiletto erau asociaţi femeii uşoare, însă cum s-a ajuns de la această imagine la eleganţa pe care o au astăzi este o istorie cu adevărat spectaculoasă:

  • În anii ’50 revin datorită unui designer cunoscut Roger Vivier, care foloseşte diverse metode pentru a face din pantofii stiletto de damă o pereche de încălţăminte stabilă. Astfel se ajunge la un toc mult mai subţire, iar Vivier se face cunoscut datorită acestuia.
  • Până în anii ’60 poartă imaginea de pantofii „erotici” care îndeplinesc fetişuri, însă odată cu schimbarea formei, adică alungirea vârfului, aceştia încep să îşi facă intrarea în societate şi în garderoba divelor internaţionale.
  • Anul 1974 este anul care defineşte esenţa pantofilor stiletto, datorită designerului Manolo Blahnik care îi schimbă în totalitate. Pantofii stiletto capătă un aspect modern şi mult mai sexy, însă fără pic de vulgaritate.
  • În anii ’90 pantofii stiletto dispar din atenţia doamnelor care îşi îndreaptă preferinţele către tocurile late. Abia în 2000 revin în atenţia femeilor de pretutindeni şi îşi păstrează această poziţie până astăzi.

Pantofii stiletto au trecut printr-o serie de schimbări şi au ajuns să facă trecerea de la pantofi „erotici” la perechea de încălţăminte care defineşte cel mai bine eleganţa. Datorită designerilor şi divelor care au reuşit să şteargă trecutul urât, purtându-i în societate cu eleganţă şi stil.

Prezentul pantofilor stiletto de damă

Extrem de populari, astăzi pantofii stiletto sunt prima alegere atunci când ne dorim eleganţă. Îi găsim în diferite culori şi modele, cu tocul între 2,5 şi 25 de centrimetri, şi încă au putere de atracţie, însă o fac cu stil.

Şi, mai mult decât atât, preţul pantofilor stiletto de damă este foarte avantajos. Astăzi, pantofii de damă stiletto sunt extrem de ieftini şi uşor de găsit în magazine, în mediul online, la fiecare colţ de stradă.

Încălţămintea de damă care a stârnit atâtea reacţii este astăzi ieftină, elegantă şi plină de feminitate. Toate femeile realizează puterea pe care o au atunci când poartă pantofii de damă stiletto, atrăgând toate privirile. Fiind nişte pantofii atât de ieftini, este păcat să nu profitaţi de tocul şi forma stiletto care trebuie să se regasească în dressing-ul vostru feminin în foarte multe variante şi culori.

(ACEASTĂ POSTARE ESTE UN ADVERTORIAL)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.