Nesimţirea şi indolenţa ne taie emisia

Joi, am fost martorul unui incident pe care l-am trăit pentru prima dată la TVS: televiziunea a rămas fără curent. Am mai trecut prin experienţe identice la Transilvania TV, dar acolo aveam la dispoziţie un generator, care ţinea în viaţă regia de emisie timp de 20-30 de minute.

La TVS există un generator, care, însă, nu e destinat televiziunii. Aşa că, atunci când mai erau vreo 4 minute până la jurnalul de ora 18, s-a aşternut o linişte totală peste sediul din Brâncoveanu.

– Am păţit aşa ceva chiar în prima zi când am venit aici şi pe bune că am crezut că nu e o întâmplare, şi-a amintit Oana Mudura.

Acum am păţit-o şi eu, în premieră la TVS. Am sunat imediat la Electrica, dar la 929 ne răspundea doar robotul, care ne invita să apăsăm pe taste, de parcă de astfel de jocuri stupide aveam noi chef. Ne-a luat nişte cenţi şi n-am rezolvat nimic, pentru că am închis după câteva minute de ascultat ceva muzică. Am aşteptat până la ora 19, în compania deputatului Lakatos Peter, invitatul lui Tavi Haragoş, la „Ediţia de seară”. Nu zic, am discutat chestiuni interesante, dar pe mine mă ardea să difuzăm jurnalul, chiar dacă mai târziu decât de obicei, mai ales că aveam materiale bune.

Când să plecăm, a revenit curentul, dar a căzut exact în mijlocul jurnalului început la 19:30.

După introducerea asta lungă, ajung acolo unde voiam să ajung: motivul pentru care s-a întrerupt alimentarea cu energie a TVS-ului. Colegii mei au fost până în zona unde a intervenit problema, lângă un supermarket din Ioşia, în apropiere, şi au aflat că INDOLENŢA este motivul pentru care orădenii nu ne-au putut urmări joi seara. Să explic.

În urmă cu vreo două săptămâni, în zonă s-au făcut săpături pentru înlocuirea unor conducte de apă caldă ale CET-ului. Cu această ocazie, au ieşit la iveală şi conductele prin care trec firele de curent care alimentează o parte din cartier. Se pare că muncitorii i-au anunţat pe cei de la Electrica să vină să-şi protejeze sau să schimbe cablurile vechi de zeci de ani, dar răspunsul a fost de o nesimţire crasă: „Lucraţi voi cu grijă!” Rămas în soare timp de mai multe zile, învelişul cablurilor s-a topit şi azi a intervenit defecţiunea: alimentarea cu curent a căzut şi o dată cu ea şi emisia TVS.

Curentul a tot revenit de câteva ori în această seară, dar tot de atâtea ori a căzut. Colegii de la emisie au aflat că reparaţiile vor dura cel puţin 10 ore. Sper că vineri vom putea emite măcar jurnalul de ora 18. 🙂

Cred că o dată cu tăierea salariilor cu 25%, Guvernul a adăugat tot atâtea procente la blazarea şi nesimţirea unor angajaţi ai statului. Care, prin atitudinea lor, lovesc şi în angajaţii de la particulari, care chiar vor să-şi facă treaba.

UPDATE: Ca să fiu corect, iată si punctul de vedere al companiei de distribuţie a energiei electrice, aşa cum i-a fost comunicat în această dimineaţă colegei mele, Edina Szomoru: „Reprezentanţii companiei de  distribuţie a energiei electrice susţin  că întreruperea de curent a fost cauzată  de lovirea unui cablu de alimentare din  zona lucrărilor din Ioşia. După evaluarea  prejudiciilor, compania va depune plângere la  Poliţia municipiului Oradea.”

Fără categorie

1 Comment

  1. Luati-le banii… Da-ti de lucru la juristul institutiei sa ceara banii pentru pierderi. Pai astia te belesc zilnic cu costul kilowatului iar noi sa tacem>>>

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.