Nicio dimineaţă, fără paharu’ plin pe masă!

– După ce termin aici, m-aş duce să beau o bere! E aproape 9 seara. Apropo, senor, când stăm şi noi, liniştiţi, la nişte beroase?

– Când om avea timp… Că văd că nici tu nu prea ieşi.

– Mai stau cu băieţii de la baschet, mai bem o berulă… Mai nou am dat-o pe Becks cu lămâie… Nenea, parcă e suc. 😉

– Pfuuu, apropo de bere… „Negrii” mei nu încep ziua fără flaconu’ de 2 litri de bere, plus o Unirea ori un Milcov. „Capac”, mă! Clar, altfel nu funcţionează!Îs ca motoru’ fără benzină şi cred că li se face rău dacă nu „alimentează” dintr-o sticloanţă!

– 😀

– Iar în ziua de salariu se îmbată… mangă, frate, ca porcii… a doua zi nu vine niciunul la lucru! 😀

– 😀 Panarame… Mă, da’ nu te-ai urât cu ei? N-ai vrea să revii la noi?

– Nuuuuuuuuu…. Că au început să mă iubească! 😉

– Din interes, mă, că doar ai ajuns să-i înţelegi… Cine ar mai face-o?

Discuţia purtată cu fostul meu coleg Bogdan, ajuns din reporter, şef de echipă la o firmă de amenajări exterioare, îmi provoacă hohote de râs. Omul are un talent nemaipomenit de a povesti întâmplări absolut normale, pe care le transformă în adevărate show-uri verbale şi de gestică.

Subiectul de azi: „negrii” – muncitorii din echipa lui -, oameni cu care s-a obişnuit greu, dar pe care a reuşit să-i domesticească. Însă nu i-a dezvăţat de alcool. Nici n-are cum. Bagă ăia tărie la maţ ca într-o distilerie. Ca multă populaţie din ţara asta. Nu degeaba sînt pline barurile şi cârciumile încă de la primele ore ale dimineţii. Principiul e simplu: „O zi bună începe după ce bei primu’ deţ!”

Problema e că toată lumea s-a obişnuit cu situaţia. Şi oamenii aleg una dintre cele două variante: ori acceptă sugativele, ori o dau la rândul lor în boala suptului matinal. Din paharul cu alcool. 😉

O mai fi altă variantă? 😉

Acu’ să nu se înţeleagă că-s vreo mironosiţă dătătoare de sfaturi. Şi eu mai trag câte-o bere. Dar programul de lucru s-a terminat demult când reuşesc să mai adăstez prin vreun bar. Şi chiar îmi reproşez că o fac foarte rar.

Fără categorie

1 Comment

  1. Orice om e greu de stapanit daca are un viciu. Iar alcoolul este cel mai grav. Da ce sa-i faci. Meseriasii zilelor noastre sunt 80 % sub dominatia lui Bacus. Cat despre negrii… bine ca lucreaza si nu fura sdau da in cap oamenilor pe strada.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.